Nyt se varmistui: kokoontumisrajoitukset voimaan koko Hus-alueella ensi viikolla

Kuvituskuva. Katja Luoma

Minna Harmaala

Kokoontumisrajoitukset laajenevat koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueelle, päätti Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tänään keskiviikkona.

Rajoitukset tulevat voimaan ensi torstaina 5. elokuuta. Päätös on voimassa 26. elokuuta saakka.

Avi perustelee päätöstä koronatautitilanteen vaikeutumisella ja sillä, että koko sairaanhoitopiiri on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen 22. heinäkuuta. Husin koronatyöryhmä suositteli alueelle kokoontumisrajoituksia.

Tällä hetkellä rajoituksia on voimassa vain pääkaupunkiseudulla.

Uudessa päätöksessä kokoontumisten osallistujamäärää ei rajoiteta sen enempää sisällä kuin ulkonakaan.

Sisätiloissa yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla pitää kuitenkin olla mahdollisuus välttää lähikontaktit eli säilyttää turvaväli. Lähikontakteilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan.

Ulkotilaisuuksissa lähikontaktien välttämisen pitää olla mahdollista yli 50 hengen kokoontumisissa, mutta tietynmittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Yli 10 hengen sisätilaisuuksissa ja yli 50 hengen ulkotilaisuuksissa on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toukokuussa julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Myös on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia, kuten tarjottava asiakkaille mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja järjestettävä oleskelu niin väljästi kuin mahdollista.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut