Osburaha näkyy Jokelassa – uusia hedelmäpuita ja kukkaistutuksia sekä nuorille mopopaja

Jokelalaisille projekteille jaettiin yhteensä 13 000 euron budjetti.

Esimerkiksi Jokelan Tiilitehtaan ympäristössä voi nähdä obsu-rahan vaikutuksia. Kuvituskuva. Jekku ry

Tuusulan pohjoisimmassa taajamassa Jokelassa on jaettu kuluvan vuoden aikana osallistuvan budjetin rahaa monille erilaisille kohteille. Monet hankkeet ovat jo toteutuneet.

– Osbu on otettu Jokelassa hyvin vastaan, mikä näkyi myös äänestysvilkkaudessa, kertoo yhteisömanageri Katja Repo tiedotteessa.

Jokelalaiset antoivat tammikuisessa äänestyksessä yhteensä 1007 ääntä ja toteutettavaksi tuli viisi paikallista osbu-projektia.

Suosituin hanke oli Jokelan keskustaan K-Marketin ja kotikirkon väliin toteutettu kukkaistutus- ja penkkiyhdistelmä, joka on tuottanut iloa ohikulkijoilleen keväästä lähtien vaihtuvin kausikukin. Hanke sai asukkailta 259 ääntä ja sille jaettiin 2000 euron budjetti.

Jokelan tiilitehtaan tontilla on kevään ja kesän aikana siistitty hedelmäpuistoa. Esimerkiksi huonokuntoisia pensaita on korvattu uusilla. Lisäksi alueelle valmistui puiston reunaan istuskelualue. Alueelle rakennetun pöytäryhmän talkoot pidettiin 21.7.

Hanke oli 202 äänellä viimeinen läpi mennyt ehdotus ja sai budjetikseen 100 euroa.

– Erityisen hienoa on, että myös viimeisenä läpi mennyt ehdotus tiilitehtaan hedelmäpuiston kunnostuksesta pystyttiin toteuttamaan, vaikka sille jäi vain kuudesosa suunnitellusta budjetista. Rahan sijasta tarvittiinkin enemmän kekseliäisyyttä ja yhteistyötä. Ja nyt uusien hedelmäpuiden viereen on saatu myös pöytäryhmä aktiivisten talkoolaisten voimin, Repo kertoo tiedoteessa.

Osallistuvan budjetoinnin rahoista toteutetaan myös viitoitus Jokelan lampien tulevalle reitistölle. Lisäksi Koulunlammelta alkavan reitistön alkuun tulee infotaulu, jossa kerrotaan lampien historiasta. Ehdotus sai 217 ääntä ja 4000 euron budjetin.

Toiseksi eniten ääniä keräsi ehdotus mopopajasta, jossa nuoret voivat huoltaa mopojaan.

– Mopopajalle on etsitty soveltuvia tiloja ja toiminnan on tarkoitus alkaa elo-syyskuun vaihteessa nuorisotilojen auetessa, kertoo alueellisen nuorisotyön päällikkö Piia Helin. 251 ääntä kerännyt ehdotus sai 4000 euron budjetin.

Ikäihmisten virkistystoimintaan jaettiin osbu-äänestyksessä 2000 euroa. Tulossa on ainakin opastettuja metsäretkiä ja puistokävelyitä. Ehdotus sai 241 ääntä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut