Sinilevätilanne vaihtelee valtakunnallisesti – Tuusulanjärvellä erittäin runsaasti sinilevää

Tuusulanjärvellä on jo erittäin runsaasti sinilevää. Sauvo Jylhä

Nalle Nieminen

Sisävesialueiden sinilevätilanne on valtakunnallisesti tavanomainen koko Suomessa. Suurimmissa osissa järviä sinilevää ei havaittu vakioseurannassa kuluvan viikon aikana. Muutamalla järvellä sinilevää havaittiin vähäisiä tai runsaita määriä.

Tuusulanjärvi on yksi näistä. Järvessä on merkitty Järviwiki-sivustolle asiantuntijoiden toimesta useassa kohtaa olevan erittäin runsaasti sinilevää. Esimerkiksi Rusutjärvellä sen sijaan sinilevää ei olla vielä havaittu.

Merialueilla tilanne myös vaihtelee.

Saaristomeren ulkosaaristossa sinileviä ei havaittu kuluvalla viikolla Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakioseurannassa, mutta sitä esiintyi runsaasti muun muassa väli- ja sisäsaaristossa. Lisäksi rajavartiosto havaitsi vähäisiä määriä sinilevää maanantaina 26.7. Korppoon eteläpuoleisilla merialueilla.

Selkämerellä sinileviä havaittiin muun muassa Mannervedellä ja Rauman edustalla. Viimeisin laadukas satelliittikuva on tiistailta 27.7., jossa on nähtävissä Selkämeren ulappa-alueiden laaja sinileväesiintymä.

Tiedot perustuvat Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakioseurantapaikkoihin, Rotarien havaintopisteisiin sekä muihin havaintoihin.

Merien tilanne helpottuu säiden epävakauden lisääntyessä.

Havaintoja voi kuka tahansa ilmoittaa Järvi-Meriwikiin tai soittaa ELY-keskukselle numeroon 0295 022 530.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut