Näköislehdessä tänään: Mirjam Reponen uskoo, että maalla voi elää omannäköistä elämää – "Kaupungissa asumisen hyvät puolet voi saada käymällä kaupungissa"

Henkilö: Mirjam Reponen kokeili kaupunkilaiselämää 13 vuoden ajan. Sitten hän palasi Sulkavalle ja pyrkii nyt luomaan uudenlaista elämää ja tapahtumia kotikylälle.

– Nyt kaupungissa asumisen hyvät puolet voi saada käymällä kaupungissa. Samalla myös kotiinpaluu rauhaan ja luontoon tuntuu ihanalta, hän summaa.

Kirjallisuus: Kuvittaja Mira Mallius ja runoilija Anna Elina Isoaro menettivät kumpikin syntymättömän lapsen. Yhteiset kokemukset kohtukuolemasta saivat heidät tekemään kuvakirjan, jossa ei pelätä puhua menetyksestä ja surusta. Nykylastenkirjallisuus käsittelee avoimesti suruun liittyviä tunteita ja tarjoaa välineitä keskustella vaikeista aiheista.

Hyönteiset: Suomesta löytyy joka vuosi uusia hyönteisiä, joille on keksittävä nimi. Tänä kesänä nimen sai esimerkiksi juovapaarma, viime vuonna taiganärviäinen. Suomen hyönteistieteellisen seuran Ilpo Mannerkoski on nimennyt muun muassa möljäkeijun.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut