Luentoja Järvenpään historiasta – esitelmät painottuvat asioihin, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle

Vellikellon luennot pitää syntyään paikkakuntalainen Pekka Heikkilä. Nalle Nieminen

Nalle Nieminen

Bjarne Westemarckin perinneyhdistys järjestää kaksi luentoa Vellikellossa Järvenpään historiasta keskiviikkona 4.8. ja torstaina 12.8 kello 18–19.30.

Esitelmät pitää Pekka Heikkilä, joka on syntyään paikkakuntalainen ja toiminut muun muassa Järvenpää-Seuran puheenjohtajana. Esityksissä osansa saavat myös Järvenpäässä asuneet valtiopäivämiehet ja kansanedustajat Alexander Ehrströmistä Rauha-Maria Mertjärveen.

Ensimmäinen esitys koskee Järvenpään syntyhistoriaa koulujen kauppalaan saakka. Jälkimmäinen esitys keskittyy teollisuuden, kaupan ja pankkitoiminnan viriämiseen. Luentojen aikana on tarjolla Westermarckin nimikkoleivos kahvin kera (10e).

Esitelmät painottuvat muun muassa Vanhankylän ja Järvenpään kartanoihin Åströmien ja Westermarckien jälkeen, Järvenpään irtautumishankkeisiin Tuusulasta sekä siihen, keitä olivat Lepolan arkkiatri Otto E. A. Hjelt ja Kallio-Kuninkalan vuorineuvos K. A. Paloheimo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut