Eväät elämään –lipaskeräys jalkautuu Keravalle

Hellevi Kujala Keravan helluntaiseurakunnasta on aktiivinen lipaskerääjä ja yksi kampanjan paikallisista puuhahenkilöistä. Kuvassa myös Onni ja Oiva Partanen. Fida

Keravalla voi pian törmätä lipaskerääjiin, kun kehitysyhteistyöjärjestö Fida aloittaa jälleen vuosittaisen Eväät elämään -kampanjansa. Kampanjan tuotto menee kohteeseen, jossa apua todella tarvitaan, kerrotaan Fidan tiedotteessa.

Tänä vuonna Eväät elämään -kampanjan tuotolla tuetaan pakolaislapsia ja –äitejä, jotka ovat paenneet Etelä-Sudanin pitkittynyttä konfliktia, ja asuvat nyt Pohjois-Ugandassa, Bidibidin pakolaisasutuksessa. Keräyksen tuotolla autetaan Ugandan pakolaislapsia käsittelemään traumoja, pääsemään kouluun ja leikkeihin sekä löytämään arkeen tavallisia rutiineja ja turvallisuuden tunnetta.

Liikunta ja leikki ovat yksi keino toipua traumaattisista kokemuksista. Fida järjestääkin Bidibidin lapsille muun muassa urheilukerhoja. Kampanjaan on lähtenyt mukaan myös useita suomalaisia urheilijoita, kuten Arttu Laitinen, Nino Ärling, Mika Poutala ja Mari Valosaari.

Eväät elämään –lipaskerääjät jalkautuvat Keravalle 16.-29.8.

Kerääjillä on Fidan logolla varustetut oranssit liivit sekä keräyslippaat.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut