Poliisi varautuu koulujen alkamiseen – "Poliisiin tulee jatkuvasti tietoa lapsista ja nuorista, joiden käytös antaa aihetta huoleen"

Poliisi valvoo liikennettä koulujen läheisyydessä, kun koulut ensi viikolla alkavat. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Koulut alkavat itäisellä Uudellamaalla ensi viikolla. Poliisi on varautunut koulujen alkamiseen valvomalla liikennettä koulujen läheisyydessä ja nuorison juhlimista yleisillä paikoilla, Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisissa valmistaudutaan myös siihen, että joidenkin lasten ja nuorten ongelmat tulevat taas poliisin ja muiden lapsia auttavien tahojen tietoon.

– Vaikka lapset ja nuoret ovat olleet lomalla koulusta koko heinäkuun ajan, meille poliisiin tulee jatkuvasti tietoa lapsista ja nuorista, joiden käytös antaa aihetta huoleen myös meillä poliisissa. Tällaiset tilanteet vaativat aina nuoren asioiden kokonaisvaltaista selvittelyä, tiedon eteenpäin välittämistä tarvittaville tahoille sekä tarvittaessa nuoren ja poliisin kohtaamista joko Ankkuri-toiminnan verkostossa tai muussa yhteydessä, kertoo komisario Kimmo Kostiainen.

Ankkuri-toiminta on lapsia ja nuoria auttavien kuntien ja viranomaisten verkosto, jonka tarkoituksena on saada ohjattua lapset ja nuoret heidän tarvitsemansa avun piiriin – esimerkiksi rikoskierteen katkaisemiseksi.

Poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa poliisilaitoksen alueella sijaitsevien lastensuojeluyksiköiden kanssa.

– Meiltä poliisista käytiin viime viikolla tutustumassa erääseen Vantaalla sijaitsevaan lastensuojeluyksikköön, jossa poliisi tapasi lastensuojeluyksikön henkilöstölle voimakasta huolta aiheuttavan nuoren. Tapaamisen aikana saatiin aikaan hyvää keskustelua nuoren kanssa. Tulevaisuus näyttää, oliko poliisin kohtaamisella vaikutusta nuoren käytökseen jatkossa, Kostiainen kertoo.

Nuoren mahdollisiin rikosepäilyihin liittyvistä ongelmista kannattaa ilmoittaa matalalla kynnyksellä poliisille.

Jos nuoren käytös aiheuttaa huolta, voi asiasta ilmoittaa poliisille esimerkiksi sähköpostilla ennaltaestavatoiminta.ita-uusimaa@poliisi.fi.

– Esimerkiksi nuoren mahdollisiin rikosepäilyihin liittyvistä ongelmista kannattaa ilmoittaa matalalla kynnyksellä poliisille, jotta mahdollinen rikoskierre saadaan katkaistua. Lähtökohtana on auttaa nuorta ja saada hänet ohjattua hänen tarvitsemansa avun piiriin, Kostiainen korostaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut