Toisen koronarokotteen aikaistaminen pian mahdollista – Keusoten kolmessa pisteessä voi aikaistaa rokotetta ensi viikosta alkaen

Tehosterokotteen aikaistaminen kahdeksaan viikkoon on pian mahdollista Järvenpään, Hyvinkään ja Nurmijärven rokotuspisteissä. Jaakko Silvast

Koronatehosterokotteiden aikaistaminen kahdeksaan viikkoon on mahdollista osassa Keusoten rokotuspisteitä ensi viikosta alkaen.

Keusote tiedottaa, että tehosterokotteen aikaistaminen Pfizer-rokotteella on mahdollista rajoitetusti Järvenpään, Hyvinkään ja Nurmijärven rokotuspisteissä, ja Moderna-rokotteella useimmissa rokotuspisteissä.

Keusote muistuttaa, että ajan voi varata ensimmäiseen rokotukseen joko sähköisesti osoitteesta www.koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerosta 019 226 0665, maanantaista perjantaihin 8–16, mikäli sitä ei ole vielä ottanut.

Järvenpään Justin ja Hyvinkään Sveitsin rokotuspisteessä järjestetään puolestaan koronarokotuspäivä lauantaina 14.8. kello 8.30–14.30. Tällöin koronarokotteen voi hakea myös ilman ajanvarausta. Mikäli asiakas tulee hakemaan tehosterokotetta, se voidaan antaa henkilöille, joiden ensimmäisestä koronarokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Rokotteita on kuitenkin rajallinen määrä, ja rokotuspiste ei ota uusia asiakkaita ilman ajanvarausta enää kello 14.30 jälkeen, Keusote kertoo. Rokotetta on hyvä varautua jonottamaan.

Muokattu 5.8. klo 11.24. Lisätty tieto Järvenpään Justin rokotuspäivästä.

Huomioitavaa

Tule rokotukseen vain terveenä

Ota mukaan Kela-kortti.

Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa.

Säilytä turvavälit (2 m) muihin odottaessasi.

Koronarokotuksen jälkeen tulee varautua 15 minuutin seurantaan. Paikallisreaktiot pistoskohdassa, flunssan kaltaiset oireet sekä kuume ovat tavanomaisia rokotuksen haittavaikutuksia. Kipulääkettä voi tarvittaessa käyttää.

Saatuasi rokotteen, muistathan edelleen noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä, jatka kasvomaskin käyttöä ja noudata kokoontumisrajoituksia.

Hakeudu edelleen rokotteen saatuasi matalalla kynnyksellä koronatestiin, jos infektio-oireita esiintyy.

Lähde: Keusote

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut