Tiesitkö? Tuusulassa on hedelmäpuita ja marjapensaita, joista kuka tahansa voi poimia herkkuja

Hedelmäpuut ovat tuttu näky Tuusulan puistoissa. Vuonna 2018 istutettiin hedelmäpuita. Marianna Simo

Keski-Uusimaa uutisoi maanantaina Tuusulan lukuisista kukka- ja hernepelloista, joista kuka tahansa voi poimia luonnon antimia.

Tuusulassa on eri puolilla kuntaa sijaitsevissa puistoissa jälleen myös hedelmäpuita ja marjapensaita yhteiseen hyötykäytössä.

Hedelmäpuut ja marjapensaat ovat tuttu näky Tuusulan puistoissa ja niiden sato on kypsymässä nautittavaksi. Satoa löytyy niin virkistyskäyttöön tarkoitetuista puistoista kuin lasten leikkipuistoistakin, kunta tiedottaa.

Yhteiseen hyötykäyttöön soveltuvia hedelmäpuita ja marjapensaita lisätään aina mahdollisuuksien mukaan asukkaiden iloksi, erityisesti uusiin rakennettaviin tai peruskorjattaviin puistoihin.

Uusimmat istutukset on tehty Tuusula-viikolla avattuun Lilly Kajanus-Blennerin puistoon Jokelan Peltokaareen ja parasta aikaa perusparannustöiden alla oleva Hyökkälän puisto saa myös pian uudet istutuksensa.

Osallistuvan budjetoinnin kuluvan ja edeltävien vuosien asukkaiden ehdotukset hedelmäpuiden ja marjapensaiden lisäämisestä ovat edistäneet monipuolista alueiden viihtyisyyttä ja yhteiskäyttömahdollisuuksia. Tänä kesänä Tuusulassa on toiminut myös vapaaehtoisia puistokummeja, jotka ovat tehneet arvokasta työtä kaikille yhteisten alueiden hyväksi.

Kunta muistuttaa myös, että viime kesän 2020 Tuusulan asuntomessualueen Puustellinmetsän puisto tarjoaa asukkaille lähiviljelymahdollisuuksia vuokrattavien viljelypalstojen ja -laatikoiden muodossa.

Puistossa on myös yhteiskäyttöön toteutettu yrttitarha, jonka sato on kaikkien kuntalaisten poimittavissa. Yrttitarha sijaitsee palstojen välissä puiston itäisessä osassa.

Hedelmäpuiden ja marjapensaiden, kukka- ja hernepeltojen sekä puistojen sijainnit löytyvät Tuusulan kunnan karttapalvelusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut