Järvenpään Peter Hagman ei liity SDP:n valtuustoryhmään – syynä kaksi vaalien jälkeistä asiakokonaisuutta

Peter Hagman Arkisto / Sauvo Jylhä

Nalle Nieminen

Valtuutettu Peter Hagman valittiin Järvenpään SDP:n sitoutumattomaksi kuntavaaliehdokkaaksi. Hän ei kuitenkaan liity SDP:n valtuustoryhmään, vaan jatkaa omalla Pienen ihmisen asialla -ryhmällään tulevalla valtuustokaudella.

Hagmanin mukaan päätökseen vaikutti ratkaisevasti kaksi vaalien jälkeistä erillistä asiakokonaisuutta.

- Ensimmäinen oli yritys juntata luottamuspaikkajako teknisillä vaaliliitoilla. Nopeasti heti vaalien jälkeen perustettu iso tekninen vaaliliitto (SDP, Kok., Vihr. ja KD) edustaa ahneutta, jossa en halua olla mukana, tiivistää Hagman.

Toiseksi Hagman oli tyytymätön periaatteisiin, joilla luottamuspaikkoja oltiin jakamassa SDP:n kahdessa paikallisosastossa.

- Ryhmien sisällä on mielestäni huomioitava ehdokkaiden äänimäärät ja tarjottava paikkoja niiden mukaan. Toiminta oli minulle liian salamyhkäistä ja siitä puuttui avoimuus.

Hagman toivoo omien ratkaisujensa edistävän oikeudenmukaista luottamustehtävien jakoa neuvotteluissa, jotka ovat edelleen kesken.

– Toivon valtuustoryhmien sopivan ennen seuraavia vaaleja järjestelyistä, joilla luottamuspaikat jaettaisiin vaalituloksen mukaisesti vaikkapa Nurmijärven pisteytysmallin mukaisesti, ehdottaa Hagman.

– Helpommin, nopeammin ja ehkä oikeudenmukaisemminkin on tehtävät onnistuttu jakamaan muualla Keski-Uudellamaalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut