Järvenpään kaupunki jakaa onnenkeksejä juhlansa kunniaksi

Kuvassa kaupungin viestintäjohtaja Heli Vastamäki (vas.) ja yrittäjä Anna Uusiheimala lukemassa onnenkeksien mietelauseita. Järvenpään kaupunki

”Terveisiä Järjenpäästä!”

”Arkikin on juhlaa Järvenpäässä vuonna 2021!”

”Digisti parempi tulevaisuus tehdään yhdessä!”

Nämä ja 69 muuta tulevaisuudenuskoista ajatusta löytyy Järvenpään juhlavuotta varten teetettyjen onnenkeksien sisältä. Osa ajatelmista on kerätty järvenpääläisiltä nettikyselyllä, loput muotoiltu Järvenpään brändikäsikirjan ja kaupunkistrategian tarjoamista ajatuksista.

– Saimme aikaiseksi Järvenpään syvimmästä olemuksesta kertovat onnenkeksit, vaikka emme päässeetkään keräämään ihmisiltä mietelauseita erilaisissa tapahtumissa, kuten alun perin aioimme tehdä, kaupungin viestintäjohtaja Heli Vastamäki kertoo.

Järvenpään 70-vuotisjuhlavuosi pyörähti alkuvuoden koronatilanteessa hitaasti käyntiin. Nyt tähyillään toivorikkaasti kohti loppuvuoden tapahtumia, kun rokotekattavuus lisääntyy. Muutamia alkuvuoden tapahtumia jouduttiin siirtämään eteenpäin tai jopa perumaan.

Suomessa onnenkeksejä ei ole mahdollista valmistaa vielä koneellisesti.

Yrittäjä Anna Uusiheimala

Näin kävi perinteiselle Järvenpää-päivälle, joka sijoittuu normaalisti kalenteriin äitienpäivää edeltävälle lauantaille. 5000 kappaleen erän juhlavuoden onnenkeksejä oli alun perin tarkoitus jakaa kaupunkilaisille Järvenpää-päivässä.

– Onneksi nyt näyttää siltä, että kaupunkilaisten yhteinen ulkoilmatapahtuma Järvenpääjuhla päästään järjestämään terveysturvallisuussuosituksia noudattaen 14.–15. elokuuta. Siellä, Jannen piknikillä, kohtaavat vihdoin myös kaupunkilaiset ja yksittäispakatut juhlavuoden onnenkeksit, Vastamäki iloitsee.

Järvenpään juhlavuoden onnenkeksien takana ovat järvenpääläinen yritys Onnenkeksi Oy ja yrittäjä Anna Uusiheimala.

Onnenkeksit ovat niitä amerikkalaisista elokuvista tuttuja hauraita jälkiruokaherkkuja, joissa on mietelause tai ennustus sisällä. Onnenkeksi Oy:n onnenkeksit ovat vegaanisia, laktoosittomia ja lisäaineettomia. Onnenkeksit ovat alun perin keksitty Japanissa.

– Olin jo pitkään ihmetellyt, miksei onnenkekseistä ole suomalaista versiota, Anna kertoo yrityksensä alkusysäyksestä.

– Kävi ilmi, että niitä voi tehdä vain joko käsin tai vaihtoehtoisesti olisi pitänyt perustaa oma keksitehdas kalliilla erikoislaitteilla. Päädyinkin yhteistyöhön saksalaisen leipomon kanssa, sillä korona-aika on sotkenut yrittäjän suunnitelmia moneen otteeseen, esimerkiksi ensimmäinen tuote oli suunniteltu turisteille Lappiin sisältäen suomalaista viisautta, mutta ajoittui koronan lockdowniin.

Tämän jälkeen on kehitetty esimerkiksi Love Edition -onnenkeksi ja lasten toiminnallisuuteen kannustava Äxön-onnenkeksi. Tällä hetkellä työn alla on positiivisten ennustusten onnenkeksi, jolla pyritään ajoittumaan erityisesti uuteen vuoteen. Ja nyt siis myös erikoiseränä kaupungille teetetyt Järvenpää 70 -onnenkeksit. Järvenpää 70 -onnenkeksit ovat jaossa Järvenpääjuhlan Jannen piknikillä lauantaina 14.8. klo 11–16.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut