Työterveyslaitos: Pahentunut koronatilanne edellyttää malttia työpaikoilla

Pahentunut koronatilanne vaikuttaa siihen, ettei etätöistä siirrytäkään lähityöhön niin nopeasti kuin alkukesästä arveltiin. Stiina Kokkonen

Sirpa Repo

Koska koronatilanne on pahentunut, Työterveyslaitos suosittelee keskittymään alkusyksystä riskinarvioinnin päivittämiseen ja ylläpitämään suojautumistoimenpiteitä.

Ennen kuin suomalaisten rokotekattavuus on riittävällä tasolla, työpaikkojen kannattaa edistää maltilla paluuta lähityöhön.

Työterveyslaitos kehottaa työpaikkoja ylläpitämään turvallisuuskäytäntöjä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

– Ihmiset ovat työpaikoillaan keskenään eri asemassa sen suhteen, kuinka monta rokotusta he ovat saaneet. Meidän on toimittava vastuullisesti niitä kohtaan, jotka vielä odottavat toista rokoteannostaan. Nyt tarvitaan ennen kaikkea malttia, sanoo tiedotteessa pääjohtaja Antti Koivula Työterveyslaitoksesta.

Koivulan mielestä rokotus luokitellaan terveystiedoksi, jota ei ole pakko kertoa.

Hän arvioi, että etätyötä kannattaa jatkaa monissa organisaatioissa. Lisäksi läsnätyössä on muistettava pitää kiinni sovituista suojautumistoimenpiteistä.

On tärkeää hyödyntää kaikki suojautumisen keinot.

Antti Koivula

Syksyn koronatilanne on deltavariantin vuoksi epävarma.

– On tärkeää hyödyntää kaikki suojautumisen keinot. Mikään niistä ei yksinään ratkaise tilannetta. Kannustamme suomalaisia ottamaan molemmat rokotukset, käymään koronatesteissä sekä noudattamaan suosituksia turvaväleistä, kasvomaskista ja hygieniasta, Koivula painottaa.

Etä- ja läsnätyön pelisäännöt tulee sopia työpaikoilla terveysturvallisuus edellä ja työntekijöitä kuunnellen. Monilla työpaikoilla onkin kesän aikana tehty linjauksia etä- ja lähityön yhdistämisestä.

Pahentunut koronatilanne voi olla pettymys etätyötä tehneille työyhteisöille, jotka ovat odottaneet paluuta työpaikalle. Nyt läsnätyön lykkääntyminen kannattaa hyödyntää sopimalla yhdessä työarjen käytänteistä.

Huoli sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyydestä on pahentunut kesän aikana. Hoitojonojen purku tulee olemaan vaikeaa.

– On tärkeää, että erityisesti sote-alalla otetaan käyttöön tutkitusti toimivia keinoja, joilla tuetaan työssäjaksamista. Suuri merkitys on myös sillä, miten paljon yhteiskunnassa osoitetaan arvostusta alan työntekijöille, sanoo Työterveyslaitoksen tiedotteen mukaan Hyppäys digiin -yksikön johtaja Päivi Husman.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut