Uimavesien laatu edelleen hyvä Keski-Uudenmaan rannoilla – mutta näillä rannoilla sinilevää havaittiin erittäin runsaasti

Tervanokan uimarannan laituri Järvenpäässä. Nalle Nieminen

Jouko Tuomas-Kettunen

Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu on edelleen hyvä.

Asiasta tiedotti Keski-Uudenmaan ympäristökeskus.

Ympäristökeskus haki 5. elokuuta uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisiltä uimarannoilta.

Näytteistä tutkittiin Escherichia coli -bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit.

Ympäristökeskus kertoo tiedotteessaan, että laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. Bakteeripitoisuudet olivat hyvin matalia.

Mutta sinilevää havaittiin kahdeksalla uimarannalla.

Sinilevää oli erittäin runsaasti Tervanokan ja Vanhankylänniemen rannoilla Järvenpäässä sekä Levannon rannalla Mäntsälässä.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivuilta (www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi) löytyy uimarantojen pdf-muotoinen tulostaulukko, johon uimakauden aikana otettavien vesinäytteiden tulokset päivitetään.

Näytetulokset löytyvät myös uimarantojen ilmoitustauluilta.

Ympäristökeskus muistuttaa, että sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämässä Järvi-meriwikissä (www.jarviwiki.fi), jonne jokainen voi merkitä myös omat sinilevähavaintonsa.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut