Heikentynyt koronatilanne varjostaa Keski-Uuttamaata – tiukentavia rajoituksia voi olla luvassa jo lähiaikoina: "Elo-syyskuussa ainakin, ehkä vielä lokakuussakin"

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Nalle Nieminen

Pääkaupunkiseudulle tulee uusia rajoituksia toisensa jälkeen koronaviruksen leviämisen estämiseksi, eikä Keski-Uudenmaan alue ole myöskään kaukana leviämisvaiheesta tilastojen valossa.

Tartuntojen määrän kiihtymisestä huolimatta heinä-elokuun vaihteessa kyettiin järjestämään Rock in the City -festarit Keravalla sekä Järvenpää Soi -festarit Järvenpään Rantapuistossa. Nyt sekä Taiteiden yö että Järvenpään 70-vuotisjuhlaviikonloppu kolkuttelevat jo vahvasti ovella, eikä koronatilanne näytä ainakaan rauhoittuvan ajan kanssa, päinvastoin.

Keusote-kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kehuu koko Keusoten alueen tapahtumien järjestäjiä.

– He ovat tehneet hyvää työtä terveysturvallisuuden takaamiseksi. Toki oleellista on jokaisen huolehtia itse juuri terveysturvallisesta käyttäytymistä ja tutustua etukäteen tapahtumien järjestelyihin netissä, korostaa Laitinen-Parkkonen.

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat leviämisvaiheessa, kun taas muu Uusimaa on lievemmässä kiihtymisvaiheessa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 28.7., että kaikki yli 50 ihmisen ulkotapahtumat ja yli 25 ihmisen sisätapahtumat kielletään edellä mainitulta pääkaupunkiseudun alueelta 5.–26.8.

Vaikka Keski-Uudenmaan alue on edelleen vasta kiihtymisvaiheessa, Laitinen-Parkkosen mukaan alueemme rajoitusten tiukentaminen on täysin mahdollista jo lähiaikoina.

– Jos tartuntamäärät nousevat tällaista tahtia, ei ole poissuljettua etteikö rajoituksia kiristettäisi vielä ennen kuin kaikki halukkaat ovat saaneet kaksi rokoteannosta, toteaa Laitinen-Parkkonen.

Laitinen-Parkkonen huomauttaa, että pääkaupunkiseudun koronatilanteen vaikeutuminen on aiemmin lähes säännönmukaisesti heijastunut Keski-Uudenmaan alueelle pienellä viiveellä.

– Elo-syyskuussa ainakin, ehkä vielä lokakuussakin on vielä tarpeen tehdä toimia epidemian hillitsemiseksi. Voimakkaasti leviävä epidemia aiheuttaa nuorissa aikuissakin sairaalan joutumista ja kuormittaa vahvasti tartunnanjäljitystä sekä muuta terveydenhuoltoa, muistuttaa Laitinen-Parkkonen.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut