Keusoten koronatilannekatsaus: tartuntojen määrä yhä kovassa kasvussa – "Alue leviämisvaiheen kynnyksellä"

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Oskari Lehto

Keusoten alueen kuudessa kunnassa koronatartuntojen määrä on noussut edelleen runsaasti. Keusoten koronatilannekatsauksen mukaan alue on pandemian neljännessä aallossa ja leviämisvaiheen kynnyksellä.

Keusoten alueen ilmaantuvuus on 182 tautitapausta 100 000 asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana. Ilmaantuvuus on noussut edelleen aikaisemmasta viikosta (142).

Alueen ilmaantuvuus on samaa tasoa koko Suomen tämänhetkisen ilmaantuvuuden kanssa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuus on tällä hetkellä 305.

Viime viikolla eli viikolla 32 koronatartuntoja todettiin 195, joka on enemmän kuin viikolla 31 (168). Tartuntoja on todettu Nurmijärvellä 59, Hyvinkäällä 48, Tuusulassa 39, Järvenpäässä 35, Mäntsälässä 10 ja Pornaisissa 2.

Viikolla 32 karanteenissa oli noin 300–400 Keusoten alueen asukasta.

Koronakaranteenin kesto on 10 vuorokautta. Muutos on tullut voimaan Keusoten alueella 2.8. alkaen uusiin karanteenipäätöksiin.

Karanteenin lyhentäminen negatiivisen testituloksen perusteella ei ole Keusoten alueella tällä hetkellä mahdollista, koska toimintamallin käyttöönotto viivästyttäisi tartunnanjäljitystä entisestään.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut