Keravan uusi asetinlaite käyttöön – poikkeusjärjestelyt junaliikenteessä jatkuvat kuitenkin vielä

Poikkeusjärjestelyt K-, I- ja P-junien liikenteessä jatkuvat 29.8. saakka. D-, Z- ja R-junat siirtyivät normaaliin liikenneaikatauluun asetinlaitteen käyttöönoton jälkeen. Anton Soinne

Keravan uuden asetinlaitteen yhdeksän viikkoa kestänyt käyttöönotto valmistui 16. elokuuta, kertoo Väylävirasto tiedotteessaan. Muista ratatöistä johtuen junaliikenteen poikkeusjärjestelyt jatkuvat vielä kesäaikataulukauden loppuun 29.8. asti.

Keravalla käyttöönotettu uusi asetinlaite on edellytys välitys- ja häiriönsietokykyä parantaville lisäraiteille, jotka valmistuessaan mahdollistavat myös junavuorojen lisäämisen. Asetinlaite valvoo muun muassa, että junan käyttämät raideosuudet ovat vapaana ja vaihteet ovat junan kulkutietä turvaavassa asennossa.

– Käyttöönotossa uuteen järjestelmään kytkettiin turvalaite-elementit, kuten opastimet, vaihteet ja raideosuudet. Lisäksi kesän aikana tehtiin tarvittavia tarkastuksia ja testauksia ennen liikenteelle luovutusta, projektipäällikkö Veli-Matti Kantamaa Väylävirastosta sanoo.

Yhdeksän viikkoa ja kahdeksan eri työvaihetta kestänyt Keravan asetinlaitteen käyttöönotto eteni suunnitellusti ja valmistui aikataulussa. Käyttöönoton ja liikenteen yhteensovittaminen edellytti mittavia poikkeusjärjestelyitä junaliikenteeseen. Vaikka työ eteni suunnitellusti ja aikataulussa, jouduttiin muutamia junavuoroja käyttöönoton aikana perumaan.

Muista ratatöistä johtuvat, elokuun loppuun asti jatkuvat poikkeusjärjestelyt junaliikenteessä vaikuttavat erityisesti K-, I- ja P-junien liikenteeseen. D-, Z- ja R-junat siirtyvät normaaliin liikenneaikatauluun nyt, kun uusi asetinlaite on otettu käyttöön. Myöskään kaukojunien liikenteessä ei ole enää poikkeusjärjestelyjä.

Matkustajia kehotetaan Väyläviraston tiedotteessa suunnittelemaan omaa matkantekoa etukäteen ja varaamaan matkustamiseen tavallista enemmän aikaa. Voimassa olevat poikkeukset junaliikenteessä voi tarkistaa VR.n verkkosivuilta.

Alkuvuonna 2022 käynnistyvän toisen vaiheen rakentaminen sisältää lisäraiteet Keravan ja Jokelan välille. Kolmannen vaiheen ratasuunnittelu on käynnissä. Koko hankkeen lopputilanteessa Keravan ja Riihimäen välinen rataosuus on neliraiteinen.

Junaliikenteen poikkeukset 29.8. asti

Arkisin noin klo 5.30–19.30 K-junat liikennöivät ainoastaan Tikkurilan ja Keravan välillä, pääosin 20 minuutin vuorovälein. Arkipäivisin 16.–29.8. ruuhka-aikoina noin klo 6.30–8.30 sekä 15.30–17.30 liikennöidään 10 minuutin välein.

Varhain aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin K-junat liikennöivät 20 minuutin vuorovälein Helsinki–Kerava-välillä. K-junat Keravan suuntaan eivät pysähdy Pukinmäessä arkisin noin klo 5.30–23.00 ja viikonloppuisin noin klo 7.30–23.00 välisenä aikana. Yöaikaan junat liikennöivät normaalisti.

K-junalla Helsingin suuntaan matkustavien kannattaa vaihtaa P-junaan jo Hiekkaharjussa. Keravan suuntaan matkustettaessa suositellaan matkustamaan I-junalla Hiekkaharjuun asti.

I- ja P-junat liikennöivät arkisin klo 7:00-20:00 10 minuutin vuorovälein, iltaisin noin klo 20.00–23.00 20 minuutin vuorovälein ja klo 23:00 jälkeen noin 30 minuutin vuorovälein.

Viikonloppuisin I- ja P-junat liikennöivät aamusta iltaan klo 7.30–23.00 20 minuutin vuorovälein. Yöaikaan junat liikennöivät normaalisti. I-junat eivät pysähdy Pukinmäessä arkisin noin klo 5.00–23.00 välisenä aikana ja viikonloppuisin noin klo 8.00–23.00 välisenä aikana.

Pukinmäen työmaan takia Oulunkylä-Tapanila väli on yksiraiteinen kaupunkiradan osalta, minkä vuoksi I-junista joka toinen ohittaa Oulunkylä-Tikkurila väliasemat

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut