Päihdesairaala aikoo irtisanoa työntekijöitään – palkkaa takaisin 200 euroa pienemmällä palkalla

Alkoholin liikakäyttö on yhä yleisempää myös naisten keskuudessa. Kautto Jaana

Anne Sirvio

Järvenpäässä sijaitsevassa Päihdesairaalassa on käyty yhteistoimintaneuvottelut ja niiden päätteeksi A-klinikka Oy aikoo irtisanoa 13 työntekijää ja sen jälkeen palkata heidät uudestaan pienemmällä palkalla.

Työntekijän palkka laskee noin 200 eurolla, jos hän suostuu työnantajan tarjoamaan uuteen työsopimukseen.

Menettelystä uutisoi maanantaina Tehy-lehti. Lehden mukaan palkanalennukset koskevat pitkän työuran tehneitä, kokeneita päihdetyöntekijöitä.

Työnantajan toimien taustalla on tilanne, jossa tosiasiallisesti samaa työtä tekevät ovat vanhaa perua työehtosopimuksen kahdessa eri vaativuusryhmässä.

Palkkojen alentamista perustellaan säästötarpeilla, työn vaativuuden vähenemisellä sekä työntekijöiden yhdenvertaisella kohtelulla.

Tehy selvittää tilannetta ja tarvittaessa riitauttaa asian.

Ammattitaitoisista työntekijöistä on pulaa, joten he lähtevät mieluummin etsimään uutta työpaikkaa.

Anne Kärki

– Tehy on aiemmin vaatinut, että työntekijöitä tulee kohdella tasapuolisesti ja siirtää kaikki samaan, korkeampaan vaativuusryhmään, Tehyn lakimies Ilkka Wennberg sanoo Tehyn haastattelussa.

Sote ry:n luottamusmies Anne Kärjen mukaan vaikuttaa siltä, että työntekijät eivät uusia työsopimuksia allekirjoita, vaan lähtevät työnhakuun.

Ammattitaitoisista työntekijöistä on pulaa.

Järvenpäässä sijaitseva Päihdesairaala on Suomen ainoa riippuvuusongelmien hoitoon erikoistunut sairaala, joka palvelee asiakkaita valtakunnallisesti.

Päihdesairaalan hoitoon voivat hakeutua erilaisista riippuvuuksista kärsivät henkilöt ja heidän läheisensä.

Sairaalassa on ympärivuorokautinen lääkäripäivystys ja valmiudet hoitaa moniongelmaisia päihde- ja mielenterveyspotilaita.

Sairaalassa on 70 potilaspaikkaa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut