Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteri Sisar sai tunnustusta Harrastajateatterifestivaaleilta

Suomen Harrastajateatteriliiton järjestämä Harrastajateatterikesäfestivaali pidettiin 20.–22.8. virtuaalisesti. Vuonna 2020 tapahtuma peruttiin ja tänä vuonna tapahtuma päätettiin siirtää verkkoon vain viikkoa ennen tapahtumaa.

Tuusulalainen Teatteri Sisar valittiin molempina vuosina katselmukseen mukaan ja sai tänä vuonna 200 euron kannustusrahan Kodittomat-esityksestä.

Raadin eli ohjaaja-käsikirjoittaja Seppo Honkosen, näyttelijä Jaana Pesosen ja näyttelijä Jukka-Pekka Mikkosen mukaan Kodittomat -esitys on realistinen kuvaus tästä ajasta: "Esitys on taitavasti roolitettu, aiheeseen on paneuduttu perusteellisesti ja sitä on käsitelty monipuolisesti. Teatteri sisar tekee teatteria, jolla on merkitystä."

Kannustusrahan lisäksi käsikirjoituksen näytelmään tehnyt Sarppa Heiskanen saama tunnustus: ”Valtavan iso työ tärkeästä aiheesta. Teos käsittelee haavoittuneita ihmisiä arvokkuudella.”

Musiikista ja koreografiasta kunniamaininnat saivat Pia Canth, Battle Mc Lurkki ja Katja-Annukka Ranta ”Musiikki ja koreografiat olivat ryhmälle toimivasti räätälöityjä, biisit ja tanssinumerot syntyivät tarinasta ja kuljettivat sitä eteenpäin.”

– Onneksi harrastajateatterikesä pystyttiin kuitenkin järjestämään virtuaalisesti, koska meillä on jo ihan valtava ikävä vuorovaikutukseen ihan oikeiden ihmisten kanssa yleisössä, sanoo Teatteri Sisaren puheenjohtaja ja ohjaaja Sarppa Heiskanen.

Kodittomat-musikaali nousee lavalle Jokelassa tammikuussa 2022.