Seurakuntaopistolta historiallinen nimenmuutos – tunnetaan keskiviikosta eteenpäin STEP-koulutuksena

Opiskelu: Uusi nimi on STEP-koulutus. Nimi astui voimaan keskiviikkona.

Seurakuntaopiston rehtori Helena Ahonen kertoo, että uudelle nimelle oli kysyntää. Arkistokuva. Vilma Virtanen

Seurakuntaopisto vaihtaa nimensä STEP-koulutukseksi. Uusi nimi astuu voimaan keskiviikkona 1.9. Samalla avautui uusi nettisivusto osoitteeseen. www.step.fi

Nimen alkukirjaimet nousevat ammatillisen koulutuksen keskeisistä toimialoista; sosiaali-, terveys- ja muut palvelualat.

– Meillä oli vahva tahtotila löytää osuva nimi, ja löysimme sen. STEP-koulutus on ytimekäs, dynaaminen, uudenaikainen ja kansainvälinen nimi, joka puhuttelee monenkirjavaa opiskelijajoukkoamme sekä työelämän asiakkaitamme. Yksinkertaisuudessaan nimi antaa mahdollisuuksia luoda arvopohjamme mukaista kertomusta kohti 2030-luvun koulutusmaailmaa, rehtori, opetusneuvos Helena Ahonen perustelee tiedotteessa.

– Koulutustarjontamme tarjoaa kaikenikäisille opiskelijoillemme askeleen, seuraavan stepin, jatkuvan oppimisen polulla.

Nimenmuutosprosessin valmistelu jatkui lähes kahden vuoden ajan. Nimenvaihdoksen onnistumiseksi toteutettiin kaikkiaan kolme kyselytutkimusta potentiaalisessa asiakaskunnassa.

Enää noin 10 prosenttia oppilaitoksen koulutuksista on sellaisia, joissa voi kouluttautua tehtäviin seurakunnissa. Työntekijäkyselyn mukaan 85 prosenttia oppilaitoksen työntekijöistä pitikin nimenvaihdosta tarpeellisena. Tukea nimenmuutokselle antoi myös viime vuosina toteutetut oppilaitosintegraatiot.

– Tämä on historiallinen päätös, totesi hallituksen puheenjohtaja Mikael Pentikäinen, kun Kirkkopalvelut ry:n hallitus teki nimenvaihdoksesta päätöksen kokouksessaan 31.3.2021.

Seurakuntaopisto on perustettu vuonna 1945. Vuodesta 2013 alkaen sen ylläpitäjänä on toiminut Kirkkopalvelut ry. Sillä on kampuksia ympäri Suomea, muun muassa Järvenpäässä.

Seurakuntaopisto käynnisti Suomessa ensimmäisenä diakonien ja kirkon nuorisotyö- sekä lastenohjaajakoulutuksen, ja on koko historiansa ajan ollut edelläkävijä lapsi- ja nuorisotyön sekä sosiaalialan koulutuksissa.

STEP-koulutus tarjoaa ammatillista koulutusta vuosittain 3500 opiskelijalle useilla eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Oppilaitos on kasvatus- ja ohjausalan suurin kouluttaja Suomessa.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut