Järvenpääläisiä pyydetään vastaamaan päiväkoti- ja koulupaikkoja koskevaan verkkokyselyyn – sillä voi vaikuttaa tuleviin ratkaisuihin

Järvenpää kasvaa ja velkaantuu. Anton Soinne

Järvenpäässä voi nyt vaikuttaa opetuksen ja kasvatuksen tulevaisuuteen vastaamalla palveluverkkokyselyyn.

Kyselyllä tuotetaan tietoa siitä, millaisia vaikutuksia kaupungin opetuksen ja kasvatuksen alueella suunnitelluilla palveluverkkouudistuksilla on lasten ja nuorten huoltajille, kuntalaisille ja koulujen sekä päiväkotien henkilökunnalle.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että palveluverkkosuunnittelulla halutaan varmistaa, että myös tulevaisuudessa päiväkoti- ja koulupaikat vastaavat palvelun tarvetta.

JÄRVENPÄÄN päivitetyn palveluverkkosuunnittelun pohjana on Järvenpään kaupungin visio, tulevaisuudenkuvat ja arvot sekä väestösuunnite. Suunnitelmaa ohjaa lisäksi yleiskaavatyö 2040 ja vuosien 2019–2023 talousarviokehys.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkosuunnitelman tavoitteena ovat terveelliset, turvalliset ja uusien oppimisympäristöjen vaatimukset täyttävät tilat, jotka ovat käytössä tehokkaat ja taloudelliset.

Lähtökohtana on kaupungin väestönkasvuun vastaaminen nykyistä koulu- ja päiväkotiverkkoa hyödyntämällä, uusien investointien ja palvelujen keskittämisellä yleiskaavatyön mukaisesti sekä vapautuvien alueiden jatkojalostaminen.

Päätöksen palveluverkosta tekee valtuusto syksyllä 2021. Suunnitelman toteutumista, väestökehitystä ja palvelutarvetta tarkastellaan vuosittain.

KYSELYYN pääsee osallistumaan sähköisellä lomakkeella kaupungin verkkosivulla ja vastaaminen vie aikaa kymmenisen minuuttia. Vastauksia toivotaan viimeistään 20.9.

Kyselyyn on myös mahdollista vastata useamman kerran, jos vastaaja haluaa tarkastella tilannetta useamman kuin yhden roolin näkökulmasta.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut