Toimittajalta: Kauppias, anna minulle rahaa

Jan Pippingsköld

Eletään vuotta nolla jälkeen koronan. Keisari Covidin pelottavat pöpölegioonat ovat valloittaneet koko Gallian, mutta pieni sinnikäs kylä elää omaa elämäänsä niistä piittaamatta.

Kyläläiset Huvix ja Organisatorix ystävineen päättävät järjestää juhlan. Se kokoaakin pelottomat kyläläiset yhteen. Sen jälkeen somettaja Facebukix raapustaa viestin, jossa kiittää juhlaan saapuneita ja toivoo, että seuraavalla kerralla seppä, kalakauppias ja muut oheistapahtumia järjestävät yrittäjät osallistuisivat Trubadurixin keikkapalkkion maksamiseen.

Paikalle sattuu Editorix, joka ihmettelee kirjoitusta: ovathan yrittäjät osallistuneet niin maan perusteellisesti. Jokainen kauppias on tilannut päivää varten lisää tuotteita tietämättä, onko Organisatorix kutsunut paikalle kiertävän markkinakauppiaan myymään niitä samoja tuotteita. Kauppias on antanut niitä jo ilmaiseksi jokaiselle urheiluseuralle ja koululuokalle, joka on keksinyt käydä pyytämässä arpajaisvoittoja.

Ennen kuin kauppias voi edes miettiä, onko hänellä huvirahaa annettavaksi, hän on, niin kuin aina muulloinkin, maksanut arvonlisäverotilityksen, liiketilan vuokran, sähkölaskun, puhelin- ja nettiliittymien kuukausimaksut, maksupäätteen vuokran, jätehuoltolaskun, apupojan palkan ja lakisääteisen tapaturmavakuutuksen, muutaman muun välttämättömän vakuutuksen, eläkemaksun, ennakkoveron...

Suuri osa näistä on sellaista maksettavaa, johon kauppiaan pitää jostakin lantteja löytää, vaikka Covidin pöpölegioonia pelkäävät asiakkaat eivät olekaan puoleentoista vuoteen kaupassa näyttäytyneet.

Eivätkä ne tuotteetkaan ole kauppaan ilmaiseksi tulleet.

Jos kaiken tämän jälkeen kassaan jotakin on Covidin legioonien piirittämän kylän kauppiaalle jäänyt, hän ehkä haluaisi saada itsekin vähän palkkaa. Sitten hän voikin osallistua kaikenlaisten asioiden kustantamiseen maksamalla veroja. Niistä verovaroista Huvix onkin jo pyytänyt kyläpäälliköltä kohdeavustusta tapahtuman järjestämiseen.

Kirjoittaja on Keski-Uusimaa Viikon toimittaja.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut