Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote: koronatilanne pysynyt ennallaan – tartuntamäärät yhä korkealla ja alue leviämisvaiheessa

Keusoten alueen koronatartuntojen määrä on pysynyt ennallaan viimeisen neljän viikon ajan.

Tartuntamäärät ovat pysyneet varsin korkealla tasolla, ja alue on edelleen leviämisvaiheessa.

Eniten tartuntoja on tällä hetkellä erityisesti ikäryhmissä, joita ei ole rokotettu lainkaan tai jotka ovat ehtineet saada vasta ensimmäisen rokotteen. 20-30 prosentissa tapauksia tartunnan lähde on epäselvä.

Viime viikolla tartunnanjäljityksessä on selvitetty edelleen runsaasti altistumistilanteita kouluissa ja päiväkodeissa. Tartuntojen jäljityksessä on tällä hetkellä viive, joka voi olla neljäkin vuorokautta.

Karanteenipäätöksiä tehtiin lähes edeltävien viikkojen tapaan noin 400-500 Keusoten alueen asukkaalle.

Koronarokotekattavuus on Keusoten alueella noin 71,4 prosenttia. Rokotustilastojen viive THL:n rokotusrekisteriin Nurmijärven osalta on korjattu.

12–15-vuotiaiden rokotekattavuus alueella on 63,4 prosenttia, ja 16–19-vuotiaiden 74,4 prosentti. Alle 40-vuotiaiden ikäryhmässä ei ole saavutettu yli 80 prosentin rokotuskattavuutta, joka voi ylläpitää altistumisia ja hidastaa rajoitusten purkamista.

Kahdesti rokotettuja ei pääsääntöisesti aseteta karanteeniin. Lisäksi rokotusten ottaminen vähentää koulu- sekä oppilaitoskaranteeneja, työstä poissaoloja ja helpottaa matkustamista.

Monen alle 12-vuotiaan tartunta on saatu kotoa, mutta toisaalta koulu- ja päiväkotiryvästymiäkin on todettu.

Koska alle 12-vuotiaille ei ole tarjolla koronarokotetta, lasten vanhempien ja koulu- ja päiväkotityöntekijöiden rokottamisella on olennainen merkitys epidemian hillitsemisessä.

Yrityksissä ja tapahtumissa kiertävässä Keusoten mobiilirokotusyksikössä on annettu sekä ensimmäisiä koronarokotteita että tehosterokotteita.

Tehosterokotteen aikaistaminen kuuteen viikkoon on mahdollista, ja toivottavaa. Rokoteajan voi aikaistaa sähköisesti koronarokotusaika.fi-palvelussa, puhelimitse tai ajanvarauksettomissa walk in -rokotuksissa.

Useissa Keusoten kunnissa järjestetään ajanvarauksetonta lounasajan walk in -rokotustoimintaa. Rokotuspisteisiin voi tulla arkipäivisin kello 10–14.

Ajanvarausellisia rokotuksia järjestetään arkisin kello 16 jälkeen.