Keusote aloittaa voimakkaasti immuunipuutteisten ja sote-henkilöstön kolmannet rokotukset – Ajanvaraus aukesi maanantaina, myös Walk in -pisteitä käytössä

Kolmas Moderna-koronarokoteannos on nyt saatavilla voimakkaasti immuunipuutteisille ja sote-henkilöstölle Keusoten rokotuspisteillä. Ajanvaraus kolmanteen rokotukseen aukesi maanantaina 20.9. kello 12. Kolmansia rokotuksia on tarjolla kolmen päivän ajan, maanantaista 20.9 keskiviikkoon 22.9.

Kolmannen rokotteen voi varata tällä hetkellä vain puhelimitse numerosta 019 226 0665, maanantaista perjantaihin kello 8–16. Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Keusoten tiedotteessa luvataan rokotusaikoja olevan hyvin saatavilla samalle ja seuraavalle päivälle. Aikoja on tarjolla Keusoten rokotuspisteissä arkipäivinä kello 17.30 saakka.

Walk in -rokotuspisteet, jonne voi mennä ilman ajanvarausta 20.–22.9. kello 9-15, ovat Järvenpään JUST, Hyvinkään Sveitsi sekä Mäntsälän, Hyrylän ja Nurmijärven Kirkonkylän terveysasemat.

HUS Apteekin varastossa on noin 15 000 erääntyvää Modernan koronavirusrokotetta. Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä päätettiinkin käynnistää kolmansien koronavirusrokoteannosten antaminen ennakoitua aiemmin, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Kolmatta rokoteannosta suositellaan annettavaksi immuunipuutteisille, joiden rokotusvaste on heikompi, sekä sote-henkilöstölle, joilla rokotteen antama suoja tartuntaa vastaan hiipuu vähitellen. On tärkeä antaa riittävä rokotesuoja työntekijöiden oman terveyden ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi, sekä asiakkaiden suojaamiseksi, todetaan Keusoten tiedotteessa.

– Eri mRNA-rokotteet (Pfizer ja Moderna) ovat keskenään hyvin samankaltaisia, jonka vuoksi niiden ristiin käytöstä ei odoteta ilmenevän turvallisuushuolia ja rokotussarjan oletetaan olevan hyvin tehokas. Riippuen rokotteiden saatavuustilanteesta kunnassa voidaan THL:n ohjeistuksen mukaan rokotesarjaa jatkaa myös eri valmistajan rokotevalmisteella, jotta rokotesarja saadaan saatettua loppuun aikaisemmin. Modernan suojavaikutuksen deltavarianttia vastaan on tutkimuksissa todettu olevan jopa tehokkaampi verrattuna Pfizerin rokotteeseen, mainitaan Keusoten tiedotteessa.

Kolmannen koronarokotteen saamisen jälkeen ei Keusoten tietojen mukaan ole havaittu voimakkaampia oireita verrattuna muihin rokotuskertoihin. Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Sote-henkilöstön kolmas rokoteannos voidaan antaa niille rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa rokotetuille, jotka ovat saaneet rokotuksen 3–4 viikon annosvälillä alkuvuonna 2021. Kolmas rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokoteannoksesta.

Sote-henkilöstöön kuuluivat muun muassa koronapotilaita hoitava sote-henkilöstö, sairaankuljetus, koronanäytteenottajat, ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden työntekijät sekä kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:

– Elinsiirto

– Kantasolusiirto

– Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

– Immunosuppressiivinen syöpähoito

– Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä

– Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

– Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV

– Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut