Näköislehdessä tänään: Salaliittoteoriat ovat koukuttaneet jo satoja miljoonia ihmisiä – "Uskominen on yleisinhimillinen taipumus"

Uskomukset: Prinsessa Dianan kuolema, terrori-isku WTC-torneihin ja koronapandemia. Näiden ja monien muiden tapahtumien ympärille on kehitetty salaliittoteorioita, jotka kyseenalaistavat virallisen totuuden.

Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa uskovat ainakin yhteen salaliittoteoriaan.

– Salaliittoteorioihin uskominen on yleisinhimillinen taipumus, eikä niihin uskovien ajattelussa ole aina sinällään mitään vikaa. Kysymys on enemmän siitä, mihin tietolähteisiin he luottavat, professori Juha Räikkä sanoo.

Uutiset: Asiantuntijaryhmän mielestä lapsiperheköyhyyteen pitäisi puuttua jo neuvolassa. Perusturvan varasta pois pääseminen on hidastunut, ja köyhyys on siten periytyvää ja aiempaa syvempää.

Lemmikit: Moni on hankkinut karvaturrin korona-aikana, koska sen hoitoon on ollut aikaa etätöiden ansiosta. Lähitöiden lisääntyessä huoli lemmikistä voi herätä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut