Henkilö liukastui ja loukkasi itseään kadulla Keravalla – sai kaupungilta 1 000 euroa vahingonkorvausta

Keravalla liukastunut ja itseään loukannut henkilö sai kaupungilta vahingonkorvausta. Kuvituskuva. Toni Forssell

Oskari Lehto

Keravalainen yksityishenkilö sai korvauksia Keravan kaupungilta liukastuttuaan ja kaaduttuaan auratulla mutta hiekoittamattomalla kadulla tammikuun alussa 2021.

Onnettomuus sattui Vesitorninkujalta laskeuduttaessa mäkeä alas Kalevankadulle. Vahingonkorvauksen hakija kertoo, että häneltä lähti jalat alta, jonka seurauksena hän kaatui istualleen, alaselkä tärähti ja oikeasta kädestä kuului rusahdus.

Hakijan mukaan mäki oli aurattu sileäksi, mutta sitä ei ollut hiekoitettu. Hakija esitti kaupungille 1 000 euron korvausvaatimuksen kivusta, särystä ja toimintakyvyn haitasta. Hakija oli lääkärintodistuksen mukaan työkyvytön maaliskuun loppuun asti.

Keravan tiemestarin alueurakoitsijalta pyytämän lausunnon mukaan onnettomuuspaikka oli aurattu kaatumista edeltävänä iltana, mutta liukkaudentorjuntaan ryhdyttiin lumisateen päättymisen jälkeen vasta kaatumista seuraavana päivänä.

Keravan kaupungin infrajohtajan mukaan vaaditun vahingonkorvauksen määrä oli kohtuullinen kyseisen kaltaisesta vammasta, joten hakijalle maksettiin 1 000 euroa vahingonkorvausta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut