Kerava–Nikkilä-rata ei ole mukana Väyläviraston vuoteen 2029 ulottuvassa investointiohjelmassa – Kerava korostaa tasoristeysten poistamisen ja meluntorjunnan tärkeyttä

Yksi Keravan kiirehtimistä tiehankkeista on Vanhan Lahdentien ja Kaskelantien ympäristön parantaminen, jonka yhteydessä on tarkoitus leventää myös Porvoontien ahdasta kevyen liikenteen väylää. Arkistokuva. Anton Soinne

Oskari Lehto

Lausunnossaan Väylävirastolle Keravan kaupunki korostaa rautateiden tasoristeysten poistamisen tärkeyttä sekä meluntorjuntaa erityisesti uudella Kivisillan asuntomessualueella.

Väylävirasto on laatinut valtion väyläverkon vuosien 2022–2029 kehittämisohjelman luonnoksen, johon se on pyytänyt lausuntoja. Investointiohjelman mukaan maanteitä, junaratoja ja vesiväyliä parannetaan kahdeksan vuoden aikana lähes 2,5 miljardilla eurolla.

Ohjelmaan ei sisälly esimerkiksi Kerava–Nikkilä-junaradan henkilöliikenteen käynnistämiseksi tarvittavia investointeja. Keravan kaupungin mukaan Keravalla sijaitsevien tasoristeysten poistamisessa pitää edetä nopeammin, mikäli radan henkilöliikenne ei toteudu vuoteen 2030 mennessä.

Kiireellisimmäksi poistettavaksi nähdään vaaralliseksi luokiteltu Porvoonkadun tasoristeys, joka sijaitsee lähellä Kivisillan tulevaa asuntomessualuetta.

Keravan mukaan myös meluntorjuntaan pitäisi varata esitettyä enemmän valtion rahaa. Keravalla kiireellinen on Kivisillan alueen melunsuojaus, jonka kustannuksiin valtio ei ole näillä näkymin osallistumassa.

– Pidemmällä aikavälillä moottoritien ja radan läheisyydessä on useita muitakin tarpeita, kaupungin lausunnossa painotetaan.

Keravalla kiireelliseksi hankkeeksi nähdään lisäksi maantie 140:n eli Vanhan Lahdentien parantaminen Kaskelantien kohdalla. Hankkeen tarkoituksena on parantaa kevyen liikenteen olosuhteita leventämällä Porvoontien kapeaa silta-aukkoa sekä parantaa liikenneturvallisuutta siirtämällä Vanhan Lahdentien rampille liittyvän Kaskelantien liittymäkohtaa.

Väyläviraston investointiohjelma on tarkoitus viimeistellä lausuntojen perusteella loppuvuoden aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut