Lapset ja nuoret saavat vegaanista ruokaa Keravalla nyt ilman lääkärintodistusta – "Samanlainen kokemus kuin seka- ja kasvissyöjille"

Kaupunki on luopunut linjauksesta, jonka mukaan vegaaniruoka on lääkärintodistuksella saatava erikoisruokavalio. Marika Lumme

Vegaanista ruokavaliota noudattavien lasten ja nuorten on jatkossa helpompi saada Keravan kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa vegaaninen ateria osana päiväkodin tai koulun ruokailua.

Vegaaniruuan on voinut elokuusta lähtien valita omalla ilmoituksella, Kerava kertoo tiedotteessaan.

Kaupunki on luopunut linjauksesta, jonka mukaan vegaaniruoka on lääkärintodistuksella saatava erikoisruokavalio.

– Kaupunki haluaa tarjota eettisistä syistä vegaanista ruokavaliota noudattaville samanlaisen kokemuksen yhteisestä ruokailutapahtumasta kuin seka- ja kasvissyöjille sekä erikoisruokavalioita noudattaville, Keravan kaupungin kasvatuksen ja opetuksen toimialajohtaja Tiina Larsson kertoo.

Päiväkodeissa ja kouluissa vegaaniruokavalion voi jatkossa valita vanhemman ilmoituksella, ja lukiossa 18 vuotta täyttäneet omalla ilmoituksella.

Vegaaniruoka noudattaa vegaanista ruokapyramidia ja lautasmallia, joiden avulla varmistetaan aterioiden riittävä energia- ja proteiinisisältö. Lisäksi vegaanien tulee täydentää ruokavaliotaan ravintolisillä ja tarvittaessa muilla ravintoaineilla.

Kaupunki kuitenkin suosittelee, että vegaaniruokavaliota noudattava oppilas käy ravitsemusterapeutin vastaanotolla.

– Tällä kaupunki haluaa varmistaa, että vegaaninen ruokavalio ravintoainetäydennyksineen kokonaisuutena täyttää riittävän ravintoainesaannin. Lähetteen ravitsemusterapeutille saa tarvittaessa kouluterveydenhoitajalta tai koululääkäriltä.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut