Keusoten koronarokebussi starttaa jälleen – autosta on mahdollista hakea myös se ensimmäinen rokote

Teini-ikäisistä ainakin yhden koronarokotuksen on saanut jo suurempi osa kuin parikymppisistä. Kuvituskuva. Hanna Henriksson/Arkisto

Kouluilla kiertävä koronarokoteauto starttaa uudelleen ja toivottaa tervetulleiksi kaikki koronarokotuksen haluavat nuoret.

Keusote toivoo mukaan myös heidät, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä koronarokotetta.

Keusote muistuttaa, että kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat pääsääntöisesti kaksi rokoteannosta antaakseen tehokkaan suojan koronatautia vastaan.

Vallitsevassa epidemiatilanteessa THL suosittaa koronarokotteiden annosväliksi 6–12 viikkoa.

Valtaosalle 12 vuotta täyttäneistä pyritään tarjoamaan tehosterokote ennen syyslomaa.

Kiertue etenee samaan tapaan kuin ensimmäinen kiertue. Se alkaa toisen asteen oppilaitoksista edeten yläkouluihin.

Ne 12 vuotta täyttäneet kuudesluokkalaiset, joiden kouluilla kiertue ei pysähdy, ottavat tehosterokotteen oman koulun terveydenhoitajan ilmoittamana aikana tai Keusoten rokotuspisteillä ajanvarauksella tai walk in-tilaisuuksissa.

Koulun rokotuspisteellä rokottautuminen on vain yksi vaihtoehto, ja kaikilla oppilailla ja opiskelijoilla on mahdollisuus käydä rokotuksessa myös ajanvarauksella Keusoten rokotuspisteillä tai walk in-tilaisuuksissa.

Tehosterokotteena käytetään pääsääntöisesti samaa valmistetta kuin ensimmäisenä rokotteena on annettu.

Keusote muistutti myös THL:n suosituksesta, jonka mukaan kolmas koronarokoteannos voidaan antaa vakavasti immuunipuutteisten lisäksi henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokotuksen lyhyellä 3–6 viikon välillä.

Keusote on jo käynnistänyt vakavasti immuunipuutteisten, sote-työntekijöiden sekä hoivalaitosten iäkkäiden asukkaiden ja heitä hoitavan henkilöstön rokotukset.

Keusoten alueeseen kuuluu kuusi kuntaa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut