Rokotekattavuus tasaisessa nousussa – Järvenpäässä kertaalleen rokotettuja 73,1 prosenttia

Kuvituskuva. Taru Hokkanen

Ensimmäisen koronarokotteen saaneita oli sunnuntaihin mennessä Mäntsälässä 70,9 prosenttia ja toisen annoksen saaneita 57,9 prosenttia. Tuusulan vastaavat luvut olivat 73,0 ja 60,0 prosenttia.

Järvenpäässä ensimmäisen rokotteen saaneita oli 73,1 prosenttia ja toisen rokotteen saaneita 58,7 prosenttia.

Nurmijärvellä kerran rokotettuja on 70,6 prosenttia ja toisen rokotteen saaneita 57,8 prosenttia. Hyvinkäällä ensimmäisen rokotteen saaneita on 76,8 prosenttia ja tehosterokotteen saaneita 60,7 prosenttia.

Pornaisissa rokotusprosentit ovat 68,8 ja 56,1. Keravalla ensimmäisen rokotteen saaneita on 71,8 prosenttia ja toisen annoksen saaneita 61,6.

Tietojen lähteenä on THL:n rokotusrekisteri. THL on myös tarkastellut sairaalahoitoa vaativan sydänlihastulehduksen ilmaantuvuutta koronarokotteen saaneilla.

Tulehdusten yleisyyttä seurattiin terveydenhuollon rekistereistä neljän viikon ajan sekä ensimmäisen että toisen rokoteannoksen jälkeen.

Sydänlihastulehdukset ovat THL:n seurannan mukaan rokotetuilla lisääntyneet, mutta tapaukset ovat harvinaisia suhteessa rokotettujen kokonaismäärään.

Koronavirusrokote tarjoaa suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut