Vuosi asuntomessuista: Aallot ovat nauttineet etätöistä omassa kuplassaan – "Hyvin on viihdytty tädin naapurina"

Harppaus kylmästä kerrostalosta maalämmöllä lämpiävään Duplio-paritaloon Tuusulan asuntomessualueelle on ollut mieluisa kokemus Sami ja Kati-Annika Aallolle sekä heidän 5- ja 7-vuotiaille tyttärilleen.

– Talvi oli kylmä ja kesä helteinen ja talossamme oli aina sopivan lämmintä tai viileää, uudet asukkaat kertovat etätyöpäivänsä lomassa.

Etätyöpäiviä heille onkin kertynyt melkoinen määrä. Kun uusi koti valmistui, koronapandemia oli pahimmillaan.

Pariskunta on tehnyt vuoden ajan etätöitä uudessa kodissaan ja tutustunut samalla Tuusulan kunnan palveluihin ja lähimetsien lenkkipolkuihin, jotka ovat vaarassa jäädä rakentamisen jalkoihin, kun kerrostaloalue vieressä laajenee.

Etätöitä he aikovat jatkaa, vaikka pandemia jo hellittääkin.

– Haluaisimme säilyttää lenkkimaastot ja frisbeegolfradat, maisema muuttuu heti, kun metsää kaadetaan liikaa, he surevat.

– Terveisiä pormestarille, että myös uutta Rykmentinpuiston koulua odottavat muutkin vanhemmat kuumeisesti.

Aallon perheen ensimmäinen talvi oli luminen, ja etätöihin toi mukavaa vaihtelua lumilapion varressa heiluminen. Kun hellekesä alkoi, viilennystä löytyi oman terassin porealtaasta.

– Kun allas piti nostaa ylös, lainasimme tuttuja työmiehiä naapurista. Asuntomessurakentamisessa hyvää on se, että naapureihin tutustuu jo rakentamisvaiheessa, kun kaikilla on samat tiukat deadlinet meneillään.

Naapureista on jo tullut sen verran hyviä ystäviä, että yhden perheen kanssa Aallot ovat jo viettäneet yhteistä mökkiviikkoakin tänä kesänä.

– Olemme muodostaneet oman koronakuplamme ja ehkä myös Tuusula-kuplammekin, Kati-Annika Aalto naurahtaa.

Koko sisustus talossa on perheen itsensä suunnittelema. Perhe on ollut tiiviisti mukana arkkitehtisuunnittelussa sekä valinnut itse kaikki kohteen pintamateriaalit.

Kati-Annika on myös suunnitellut itse kohteen akustiikkateokset, jotka on tehty kierrätysmuovipulloista.

Perheen koti Duplio valittiin asuntomessujen talotekniikan mallikohteeksi. Valinnan teki rakennusmestareiden ja insinöörien asiantuntijaraati.

K ohteen rakennuttajina ovat toimineet kaksi perhettä, jotka halusivat kompaktin, perinteisestä poikkeavan paritalon.

– Toisella puolella asuu Aila-tätini, joka idean yhteisestä paritalosta meille esitti. Hän ehti asua Lahelassa 30 vuotta ja nyt olemme naapuruksia.

– Lapsille hän on tärkeä tätimummi, jonka luona on mukava pistäytyä kylässä seinän takana, mutta lastenvahtia emme hänestä ole tehneet, Kati-Annika kertoo.

Lasten isovanhemmat asuvat myös lähellä. Kaksi mummolaa löytyy Keravalta.

Yksi ensi kesän lomamatkakohteista Aallon perheessä on jo selvillä. Erilaisia asumisratkaisuja on maailma pullollaan, ja niihin on mielenkiintoista käydä tutustumassa.

– Käymme katsomassa, miltä Naantalin asuntomessuilla näyttää.

Tarkkaan harkittuja neliöitä

Duplio Aalto on nelihenkisen lapsiperheen kivitalokoti, jossa jokainen neliö on tarkkaan harkittu.

Käytännöllinen pohjaratkaisu ja makuu- ja oleskelutilojen jakaminen eri kerroksiin antavat tilan tuntua ja lisäävät asumismukavuutta. Työpisteitä etätyöläisille löytyy sekä ala- että yläkerrasta.

Erityisesti eteisen ja olohuoneen korkeat tilat antavat tilan tuntua. Autokatokset on sijoitettu osaksi kokonaisuutta niin, että kadulta pääsee ajamaan suoraan katoksiin.

Samalla niiden päälle sijoitetut kattoterassit toimivat lisätilana asukkaille ja tekevät rakennuksen katu- ja pihajulkisivusta hieman erityylisen kuin mihin on totuttu.

Yläkerran iso kattoterassi on suunniteltu perheen yhteiseksi ajanviettopaikaksi, jonka toiminnoissa on huomioitu myös perheen tytärten toiveet. Leikkitila laajenee oman huoneen ulkopuolelle nopeasti, kun astuu yläkerrasta terassille.

Myös asuntomessualueen aukiomaiset pihakadut on suunniteltu sillä ajatuksella, että lapset voivat kokoontua niille leikkimään, esimerkiksi hyppäämään narua tai potkimaan palloa.

Alueella asuu paljon lapsiperheitä ja päiväkoti on jo ahkerassa käytössä. Seuraavaksi aukeaa saman rakennuksen yhteydessä koirien päiväkoti, jonka uskotaan löytävän myös runsaasti uusia käyttäjiä uusien koronakoirien myötä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut