Näköislehdessä tänään | "Kysymys ei saa kuulua niin, että sopeutuuko lapsi yhteiskuntaan" – nepsy-nuorella aivot toimivat toisin kuin muilla

Tiede: Neuropsykiatriset oireet (nepsy) näkyvät muun muassa autismin kirjoon liittyvinä erityispiirteinä – eli hyvin eri tavoin eri ihmisillä. Oireet ovat synnynnäisiä ja usein perinnöllisiä.

– Kysymys ei saa kuulua niin, että sopeutuuko nepsy-lapsi yhteiskuntaan. Pitää kysyä, sopeutuuko yhteiskunta siihen, että on olemassa nepsy-lapsia, neuropsykologi ja psykologian tohtori Petriina Munck sanoo.

Tämän syksyn ylioppilaisiin kuuluva Katariina Räikkönen, 20, sai ensimmäisen diagnoosinsa 16-vuotiaana.

Matkailu: Luksustelttailu kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Parisängyllä, lämmityksellä, astiastolla ja omalla wc:llä varusteltu Hidden House -luksusteltta on erityisesti pariskuntien suosiossa. Yrittäjä Katri Pirttijärven mukaan teltassa on solmittu ainakin kahdeksat kihlat.

Autourheilu: AKK:n puheenjohtaja Jarmo Mahonen luottaa, että MM-rallia ajetaan Jyväskylässä myös ensi kaudella. Kilpailu MM-ralleista on kiristynyt.

– Valitettavasti on menty siihen suuntaan, että raha ratkaisee ja ne saavat kisoja, jotka maksavat. Itse olen sitä mieltä, että kisoja pitää olla siellä, missä on hyvät olosuhteet urheilulle, hän sanoo.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut