WWF hehkuttaa Tuomalan metsää puolustaneita metsäleidejä – "Vastaavaa tekemistä olisi hienoa nähdä muuallakin Suomessa"

Toukokuussa 2020 Marena Nurminen (vas.), Inka Kallén, Carita Kauppinen ja Riikka Björn kutsuivat Keski-Uusimaa-lehden toimittajan tutustumaan Tuomalan metsään. Reissun tuloksena ryhmää alettiin kutsua metsäleideiksi. Jouko Tuomas-Kettunen

Jouko Tuomas-Kettunen

Ympäristöjärjestö WWF:n johtava metsäasiantuntija Mai Suominen pitää Tuusulan metsävaikuttajien toimintaa upeana.

– Tarvitsemme suojelujärjestöjen lisäksi aktiivisia ympäristökansalaisia, jotka toimivat metsiemme puolesta. Onkin ihailtavaa, että Tuusulan metsäleidit tarttuivat työhön heille tärkeän metsän hyväksi. Vastaavaa tekemistä olisi hienoa nähdä muuallakin Suomessa, Suominen hehkuttaa järjestön tiedotteessa.

WWF tuotti Tuomalan metsän puolesta toimineista metsäleideistä myös videon.

Kun tuusulalainen neljän naisen porukka sai kuulla lähimetsänsä hakattavan, alkoi määrätietoinen toiminta kunnan omistaman Tuomalan metsäalueen puolesta.

Videolla kerrotaan, että kunta oli jo myynyt puut, kun metsäleidit saivat aktiivisuudellaan kunnan kelkan kääntymään.

– Jos emme olisi ruvenneet toimimaan vuosi sitten, se metsä olisi kaadettu. Toki matkassa oli muutamia onnenkantamoisiakin. Metsässä oli jo suoritettu altaraivauksia ja puut myyty, kertoo videolla tuusulalainen Riikka Björn.

Carita Kauppinen pohtii, että on suorastaan käsittämätöntä, että tavallisena kuntalaisena voi vaikuttaa näin paljon asioihin.

– Se antaa voimaa jatkaa nämä viimeisetkin väännöt. Seuraavaksi tavoitteenamme on saada metsäalueelta tuottotavoite pois ja sen jälkeen saada kunnan omistama lähimetsä suojeluun.

Metsäleidit korostavat, että jokaisella ryhmään liittyneellä ja adressin allekirjoittaneella on ollut suuri merkitys.

– Yhdessä tekeminen on ollut kaiken lähtökohtana. Sen vuoksi onnistuimme.

Tuomalan metsät -Facebook-ryhmään liittyi nopeasti lähes 1 500 jäsentä. Verkkoadressiin kertyi parissa viikossa 1 300 allekirjoitusta.

Tuomalan metsä on Tuusulassa sijaitseva alue, josta 65 hehtaaria on kunnan omistuksessa. 22 hehtaaria siitä on jo luonnonsuojelualuetta.

Linkki metsäleideistä tehtyyn videoon löytyy WWF:n kotisivujen kautta: wwf.fi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut