Helsinkiläislääkäri IL:ssä: Koronapotilaat pyytävät Suomessakin rokotetta sairaalassa – "On erityisen haastavaa kuulla se katumus"

Suurin osa sairaalahoidossa olevista koronapotilaista on rokottamattomia. Anu Kiljunen

Minna Harmaala

Moni rokottamaton koronapotilas katuu rokotteen jättämistä väliin, kertoo helsinkiläinen lääkäri Ibrahim Ahmed Iltalehden haastattelussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on jo useita viikkoja kertonut, että tällä hetkellä valtaosa sairaalahoidossa olevista koronapotilaista on rokottamattomia.

Ahmedista rokottamattomien koronapotilaiden tilanne tuntuu täysin turhalta. Ahmed kirjoitti aiheesta viime perjantaina Instagram-tililleen tekemässä tarinassa.

– Eniten harmittaa potilaiden kärsimys ja on erityisen haastavaa kuulla se katumus, mitä moni tuo esiin siitä, etteivät ottaneet rokotetta, Ahmed sanoi Iltalehden siteeraamassa tarinassaan.

Tarinat pysyvät näkyvillä vain vuorokauden.

Ahmedin mukaan osa sairaalaan tulleista koronapotilaista on luullut, ettei tauti ole kovin vaarallinen.

Lääkäri kertoo IL:ssä, että Suomessakin osa koronapotilaista pyytää rokotetta jouduttuaan sairaalahoitoon. Aiemmin rokotusta pyytävistä koronapotilaista on kerrottu ainakin yhdysvaltalaismediassa. Rokotteen saaminen kesken koronan sairastamisen ei ole mahdollista.

Muokattu 28.9.2021 klo 11.20: Muutettu "koronapotilaista ei ole uskonut, että tauti on vaarallinen" alkuperäisen artikkelin muotoon "on luullut, ettei tauti ole".

Hyviä uutisia koronasta: sairaalahoidon kuormitus ei lähelläkään kevään huippulukuja

Pikkujoulukausi pelastuu, jos rokotekattavuus nousee odotetusti – Asiantuntijalta vahva viesti: "Jos olet neljäkymmentä, ja ajattelet, ettet tarvitse rokotetta..."

Tämä tiedetään sydänlihastulehduksesta koronarokotuksen jälkeen – "Niitä ilmenee jatkuvasti myös ilman koronarokotusta"

Jopa 90 prosenttia maahantulijoista pääsee nyt Helsinki-Vantaalla "vihreää linjaa" jonon ohi – "Ei ole enää vellovia ihmismassoja"

Mihin nyt uskaltaa matkustaa? Näitä maita THL:n Mika Salminen pitää "kelvollisina" – Selvitä myös nämä asiat ennen matkaa

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut