Nykygrafiikka esittäytyy Erkkolan Hauras aika, väkevä aika -näyttelyssä

Kaisu Sirviö maalaa uusimmissa töissään tussilla herkkiä ornamentaalisia kasviaiheita, kuten Kevätunta-työssä.

Lokakuuussa Taiteilijakoti Erkkolassa on esillä nykygrafiikkaa Hauras aika, väkevä aika -näyttelyssä.

Tuusulan Suomalaisten, italialaisten ja liettualaisten taidegraafikkojen yhteinen nimittäjä on rakkaus kivipiirrokseen ilmaisuvälineenä. Taiteilijoilta on esillä myös maalauksia, piirustuksia ja installaatioita.

Näyttelyn nuorin taiteilija on vuonna 1988 syntynyt liettualainen Roma Auskalnyte, joka yhdistää teoksissaan grafiikkaa, video- ja valokuva- sekä performanssitaidetta.

Sisilialainen Giuseppe Colombo (s. 1971) on opiskellut Rooman taideakatemiassa ja palannut kotiseudulleen Modicaan, Sisiliaan.

Colombo poimii usein teemoja vanhemmasta taiteesta tai historiallisista valokuvista käyttäen pikkutarkkaa ja hienostunutta piirtämisjälkeä.

Järvenpääläisen kuvataiteilija Kaisu Sirviön (s. 1954) litografian vedokset on tehty maalauksellisella tyylillä.

Kuvat tulvivat puutarhaa ja kukkia, ja uusimmissa töissään hän maalaa tussilla herkkiä ornamentaalisia kasviaiheita.

Kuutti Lavonen (s. 1960) on tunnettu taidemaalari ja taidegraafikko, jonka teoksissa näkyvät eurooppalaisen yhteisen kulttuuriperinnön vaikutteet antiikista renessanssiin ja barokkiin.

Taidegrafiikan lisäksi hän käyttää tempera-, akryyli- ja pastellitekniikoita ekspressiivisissä, usein ihmiskasvoja kuvaavissa aiheissaan.

Helsingin Kivipainon perustajiin kuuluva Matti Hintikka (s. 1955) on espoolainen taidegraafikko. Hänen litografiatöidensä alkulähde on suomalaisessa maisemassa, jonka voi ymmärtää joko konkreettisena tai mentaalisena.

Elina Länsman (s. 1979) on nuoren polven taidegraafikoita, ja hän asuu nykyään Nuorgamissa Lapissa. Hänen maalauksissaan ja litografiateoksissaan näkyvät pohjoisen karun luonnon maisemat ja eläinteemat.

Näyttelyn teosten aiheet vaihtelevat suomalaisen luonnon ominaispiirteistä ihmisenä olemisen herkkyyden ja voiman pohdiskeluun.

Kaikki taiteilijat ovat käyttäneet kivipiirrosta eli litografiaa, joka on yli 200 vuotta vanha eurooppalainen laakapainomenetelmä, jossa kuva piirretään sileän kiven pinnalle rasvaisella liidulla, terävällä tussikynällä tai rasvatussilla laveeraten.

Hauras aika, väkevä aika 29.9.–31.10.2021 Taiteilijakoti Erkkola, Rantatie 25. Avoinna ke–su klo 12–17. Pääsymaksu 6/4/2 e tai Museokortti. Museovierailulle enintään 20 henkilöä kerrallaan.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut