Yle: Sylitansseja vastaanottaneen Sami Tammisen potkut Järvenpään lukiosta olivat lailliset – oikeusprosessi päätökseen

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

Oskari Lehto

Järvenpään lukion lehtorina toimineen tuusulalaisen Sami Tammisen irtisanominen toukokuussa 2018 oli laillinen, kertoo Ylen torstaina julkaistu uutinen.

Korkein hallinto-oikeus päätti syyskuun lopussa olla antamatta tapauksesta valituslupaa, joten oikeusprosessi tuli päätökseen.

Hallinto-oikeuden mukaan Tammisen irtisanomiseen oli painava syy.

Tamminen oli lähettänyt koulun oppilaille ja muille opettajille epäasiallisia tekstiviestejä sekä Facebook-kommentteja. Lisäksi hän oli muun muassa abiristeilyllä häirinnyt kollegoitaan ja oppilaita sanallisesti ja fyysisesti.

Hän oli muun muassa ottanut opiskelijoilta vastaan sylitansseja. Lisäksi Tamminen oli myöhästellyt ja poistunut oppitunneilta toistuvasti pitkiksi ajoiksi.

Hallinto-oikeuden mukaan Tamminen oli toiminnallaan rikkonut virkavelvollisuuksiaan.

Tamminen itse kiisti toimineensa epäasiallisesti. Hän haki hallinto-oikeuden päätökseen valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta ja vaati irtisanomisensa kumoamista.

Tamminen kiisti hallinto-oikeuden valituksessa häirinneensä oppilaita tai kollegojaan seksuaalisesti tai käyttäytyneensä epäasiallisesti. Tammisen mukaan esimerkiksi sylitanssi abiristeilyllä olivat tapahtunut oppilaiden aloitteesta, ja hän oli kokenut tilanteen kiusallisena.

Hallinto-oikeuden mukaan sylitanssitilanteen salliminen oli moitittavaa.

Tammisen mukaan perusteita irtisanomiseen ei ollut. Myös Tammisen käytöksestään vuosina 2012–2017 saamat varoitukset ja huomautukset olivat valituksen mukaan perusteettomia.

Järvenpään lukiossa epäillystä seksuaalisesta häirinnästä kertoi vuonna 2018 STT, joka oli haastatellut useita lukion oppilaita ja opettajia. Koulu teki myöhemmin samana vuonna selvityksen, jossa miehen epäasiallinen käytös tuli ilmi.

Sami Tamminen toimi kokoomuksen kunnanvaltuutettuna Tuusulassa. Hän pyrki myös Tuusulan pormestariksi vuonna 2017.

Lue lisää: Sami Tamminen vetäytyy kokoomuksen valtuustoryhmästä

Lue lisää: Sylitanssi oli vain pisara meressä, kun työnantaja sai Tammisesta tarpeekseen – lukio-opiskelijat keräävät adressia potkut saaneen opettajansa puolesta

.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut