Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallo: Ristola osui kahdesti Kuopion illassa.

Järvenpään Palloseuran miesten edustusjoukkue varmisti nousunsa jalkapallon Ykköseen myöhään sunnuntai-iltana Kuopiossa, kun joukkue löi KuFu98:n maalein 3–1 (3–0).

JäPSin päävalmentaja Osku Partonen jakoi laajalti kiitosta pelin jälkeen.

– Niin paljon tuli keskityttyä tähän peliin, että on vaikea analysoida. Mutta koko kausi tätä on jahdattu, mahtava fiilis.

– Ja on jahdattu nousua aiemminkin, mutta tällä kaudella mukana oli valtava määrä ihmisiä, jotka tekivät töitä samaan suuntaan – pelaajia, valmentajia, taustoja... Ansaittu tulos, Partonen sanoo.

Partoselle kuluva kausi on 11:s JäPSissä ja neljäs valmentajana. Itseään mies ei halua jalustalle nostaa.

– Niin käsittämätön työmäärä niin monesta suunnasta. Itse olen pari kautta Ykköstä pelannut, mutta niitä juttuja ehtii miettiä myöhemmin. Nyt nautitaan.

JäPSin kuluvan kauden paras maalintekijä Aleksi Ristola vei vieraat Kuopiossa 1–0-johtoon 10. peliminuutilla. Joakim Ärilä prässäsi pallon JäPSille, ja Ristola haistoi KuFu-maalivahti Miika Töyräksen olevan liikaa ulkona maaliltaan. Ristolan yhdellä kosketuksella 25 metristä lähtenyt kaunis putoava lehti leijaili takakulmaan yli Töyräksen. Osuma oli Ristolalle kauden 13:s.

JäPSin 2–0-maalia saatiin odotella 35 minuutin kohdalle. JäPS-keskitys leijaili kotijoukkueen boksiin, jossa KuFu-puolustaja Elias Salminen ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin yli Töyräksen.

Kotijoukkue oli lähellä kavennusta ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta JäPSin maalivahti Altti Mäkinen venyi hienoon torjuntaan Niklas Orjalan yritettyä laukoa palloa vasurillaan takayläkulmaan.

Vain minuuttia myöhemmin Mäkinen seurasi kokemuksen tuomalla varmuudella ja niin sanotusti öögalla (silmällä), kun Axel Vidjeskogin kaukolaukaus pamahti JäPS-maalin tolppaan.

Jos et tee, niin kaveri tekee. JäPS osoitti sanonnan todeksi vielä ennen puoliaikaa.

Ensin JäPS-kärki Miro Schwalenstöcker ei onnistunut omassa paikassaan, mutta heti perään Ristola laukoi Töyräksen sormista kimmonneen, Herkko Kuosan matalaa keskitystä seuranneen irtopallon varmasti verkkoon ensimmäisen puoliajan toisella lisäminuutilla.

KuFun kavennuksesta vastasi Vidjeskog viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

JäPSillä on kautta jäljellä vielä kaksi ottelua, kun joukkue kohtaa Pallokerho Keski-Uusimaan Keravalla ja MYPAn Järvenpäässä.