Valtuutettu erotettiin ryhmästään määräajaksi Tuusulassa – syynä ”epäasiallinen käytös kunnanhallituksen seminaarissa”

Pasi Huuhtanen (ps.) kertoo ottavansa ryhmän kuripäätöksen nöyränä vastaan. Arkistokuva. Sauvo Jylhä

Tanja-Elina Niemi

Tuusulan perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Pasi Huuhtanen (ps.) on erotettu määräajaksi ryhmästään.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Johanna Sipiläinen (ps.) vahvistaa, että Huuhtanen on erotettu kahden kuukauden määräajaksi.

Syynä on Sipiläisen mukaan perussuomalaisten arvojen vastainen käytös. Sipiläisellä ei ole yhteystiedoissa kunnan verkkosivuilla puhelinnumeroa eikä hän kommentoinut asiaa enempää, kun vastasi Messengerin välityksellä.

Ryhmän päätös oli kuitenkin yksimielinen.

Pasi Huuhtanen kertoo, ettei ole vielä saanut ryhmältään asiasta kirjallista informaatiota, mutta ymmärtävänsä päätöksen ja ottavansa sen nöyränä vastaan.

Hän kertoo, että rangaistuksen syy on epäasiallinen käytös kunnanhallituksen seminaarissa.

Oliko alkoholilla osuutta asiaan eli olitko liikaa juonut?

– Viime talven paino 102,8 kiloa on tippunut kilpailukauden aikana 96,8 kiloon. Viinejä enkä vahvempia alkoholijuomia en käytä ja painonpudotuksen takia myös nautittujen oluiden kanssa saa olla tarkkana. Aikuinen mies on kuitenkin vastuussa omista tekemisistään oli nauttinut olutta tai ei. Pyydän anteeksi käytöstäni niin seminaarissa paikalla olleilta kuin minua vaaleissa äänestäneiltä, hän vastaa Messenger-viestissä.

Johanna Sipiläinen kertoo myöhemmin, että kyse on ollut verbaalisesta asiattomasta käytöksestä, mutta hän ei avaa asiaa enempää asianomaisten yksityisyyden suojelemiseksi.

Tuusulan perussuomalaisten hallituksen puheenjohtaja ja apulaispormestari Jari Immonen (ps.) on myös vaitonainen seminaarin tapahtumien kulusta. Hän kertoo, että Huuhtaselle on annettu kaksi sanktiota arvojen vastaisesta toiminnasta eli erottaminen ja kirjallinen varoitus.

– Otamme tällaiset vakavasti. Tämä on ikävä tapahtuma ja tässä on nyt tarkkailuvaihe, tällainenhan ei saa jatkua, kertoo puhelimitse tavoitettu Immonen.

Huuhtanen on 53-vuotias hevostila- ja ohjelmatoimistoyrittäjä. Hän on ollut kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen vuodesta 2012 ja tuli uudelleen valituksi valtuustoon kesäkuun kuntavaalissa.

Juttua päivitetty 4.10. klo 13.40: tekstiin lisätty Johanna Sipiläisen kommentti verbaalisesta asiattomasta käytöksestä.

Juttua päivitetty 4.10. klo 14.06: tekstiin lisätty Jari Immosen kommentti.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut