Lidlin uusi myymälä avautuu Pajalassa – 1300 neliön kaupassa on huomioitu myös ympäröivä luonto: tontilla kasvava vienansara on lähes uhanalainen

Jyri Honkanen, Jenna Rantala ja Sonja Pajalin ovat valmiita vastaanottamaan asiakkaita uuteen myymälään, jossa järjestys on hieman totutusta erilainen. Sauvo Jylhä

Anne Sirvio

Uusi Lidl-myymälä avataan torstaina 7.10. kello 7 Järvenpään Pajalassa. Uuden Lidl-ilmeen mukainen myymälä käyttää ainoastaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä ja pihassa on asiakkaiden käytössä sähköautojen latauspiste. Ympäröivä luonto on otettu huomioon myymälän ja sen pihapiirin suunnittelussa.

Myymälän värimaailma on uusimman Lidl-ilmeen tapaan vaalea ja tuotteet on sijoiteltu suomalaisten asiakkaiden ostoskäyttäytymisen ja toiveiden mukaisesti. Myyntipinta-alaa on noin 1300 neliömetriä.

– Myymälällä on loistava sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella, iloitsee myyntipäällikkö Jyri Honkanen.

Asiakkaita palvelee 23 kaupan alan ammattilaista, ja myymäläpäällikkönä toimii Sonja Pajalin. Helsinkiläinen Pajalin on saanut paljon kommentteja osuvasta sukunimestään, kun hänet valittiin Pajalan myymälään päälliköksi.

– Tämä on toinen myymälä, jota olen urallani avaamassa, Pajalin kertoi avajaisia edeltävänä päivänä, jolloin kaupassa valmistauduttiin kahvittelemaan 500 lähinaapurin kanssa, joille oli jaettu kutsu postilaatikkoon.

Myös viereisen päiväkodin lapset kävivät tutustumassa uuteen myymälään ennen kuin se avattiin yleisölle.

Kasvista otettiin myös inspiraatiota myymälän julkisivuun.

Lidlillä on Järvenpäässä ennestään yksi myymälä, joka jatkaa toimintaansa normaalisti. Yritykselle vastuullisuus on arkipäivää ja se huomioidaan myös rakentamisessa ja energian käytössä.

Luonnon monimuotoisuuden tukeminen on tärkeässä asemassa uusien kiinteistöjen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Pajalan myymälän tontilla kasvaa vienansaraa, joka on Suomessa luokiteltu silmälläpidettäväksi kasvilajiksi, mikä tarkoittaa, että se on lähes uhanalainen.

Vienansara on otettu huomioon suunnittelussa ja sen kasvualue rauhoitettiin myymälän rakentamisen aikana.

– Kasvista otettiin myös inspiraatiota myymälän julkisivuun.

– Luonto on lähellä myymälän pihapiirissä muullakin tapaa. Pihasta on polkua pitkin suora yhteys viereiseen Iltapuistoon ja tontin laitamille istutetaan nurmikon sijaan niittyä luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi, kertoo Honkanen.

Pajalan Lidlissä uusitutuvaa energiaa tuottaa myymälän katolla oleva yli 200 aurinkopaneelin voimala, joka tuottaa vuodessa noin 90 megawattituntia sähköä. Parhaimmillaan kevään ja kesän aikana voimala kattaa noin kolmanneksen myymälän sähkötarpeesta.

– Tavoitteemme Lidlissä on pienentää päästöjä ja saada oma toimintamme hiilineutraaliksi vuoteen 2022 mennessä.

Parkkipaikalla on kaksi paikkaa sähkö- ja hybridiautojen lataamiseen. Latauspisteet ovat pikalatauspisteitä, joissa auton akkuun saa virtaa jo puolessa tunnissa.

Verkko-ostoksia varten Lidliin saadaan käyttöön Postin pakettiautomaatti marraskuussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut