Kansanedustaja Pia Lohikosken Facebook-kuvia napattu toisen profiilin käyttöön

Pia Lohikosken kuvia käyttävä käyttää nimeä Helena Räisänen. Profiililla ei ole muita kuvia kuin Lohikoskelta napatut. Kuvakaappaus Facebookista

Auli Henriksson

Keravalaisen vasemmiston kansanedustaja Pia Lohikosken kuvalla esiintyy Facebookissa aivan toinen henkilö. Helena Räisänen -nimellä luodun profiilin käytössä on Lohikosken naamakuva sekä toinen kuva, jossa näkyy Lohikosken kädet ja muki. Lohikoski sai tiedon kolmannelta osapuolelta, joka oli nähnyt kuvan väärän nimen alla.

– Ikävintä tässä on se, että kyseinen profiili myy tuotteita Facebookissa ja kuulemani mukaan on myynyt kupin ja saanut rahat, mutta sitten ei ole enää kuulunutkaan mitään, hän toteaa.

Lohikoski kertoo ilmiantaneensa tämän profiilin Facebookissa ja on pyytänyt myös omia Facebook-kavereitaan ilmiantamaan toisen.

– Facebookilla on omat käytännöt tällaisissa, ja ilmianto Facebookille oli ensimmäinen asia jonka tein. Tiedän muitakin, joilla on käynyt samankaltaista. Eduskunnasta sain ohjeen, että mitä useampi tekee ilmiannon, niin sitä painokkaampaa on käsittely.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut