Pia Lohikoski esittää määrärahaa Keravanjoen Kirkonkylänkosken kalatielle – "Kaikki Etelä-Suomen virtavedet on arvioitu uhanalaisiksi"

Pia Lohikoski on Keravalla asuva Vasemmiston kansanedustaja ja kuntapolitikko. Anton Soinne

Anne Sirvio

Vasemmistoliiton keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski on jättänyt eduskunnassa talousarvioaloitteen, jossa hän esittää 200 000 euron tukea Keravanjoen Kirkonkylänkosken sekä Porvoonjoen Strömbergin kalateiden saattamiseksi asianmukaiseen kuntoon.

Vantaanjoen vesistöön kuuluvan Keravanjoen Kirkonkylänkoskella kalan kulun mahdollistaminen olisi viimeisiä askelia koko joen kalateiden saattamisessa asianmukaiseen kuntoon.

– Hankkeelta kuitenkin puuttuu välttämätön osa rahoituksesta hankkeen aloittamiseksi, Lohikoski sanoo.

Lohikoski on esittänyt samassa aloitteessaan tukea myös Porvoonjoen Strömbergin kalatien korjaushankkeelle.

Tällä hankkeella olisi erittäin merkittävät positiiviset alueelliset vesistö- ja kalatalousvaikutukset, ja mutta siltäkin puuttuu rahoitusta.

Ihmisen jokiin rakentamat voimalat ja padot haittaavat kalojen kulkua ja elinmahdollisuuksia, mikäli kalojen esteetöntä kulkua patojen ohi ei mahdollisteta.

– Kaikki Etelä-Suomen virtavedet on arvioitu uhanalaisiksi. Padoista vapaana virtaavien jokiosuuksien määrä on vain neljännes niiden kokonaispituudesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut