Viljelijä ei ollut uskoa silmiään, pellolla odotti pelkkä sänki – pellosta kadonneen kauran mysteeri ratkesi vihdoin

Porvoolainen maanviljelijä Niklas Magnusson hämmästyi perin juurin palattuaan reilu viikko sitten lomalta Lapista. Hänen Eestinmäessä sijaitsevalla kaurapellollaan oli vain siisti sänki, sato oli tiessään.

– Vein tyttäreni kouluun lomareissun jälkeisenä maanantaina ja ajoin pellon ohi. En voinut uskoa silmiäni! Kun sain tytön kouluun, oli pakko tulla takaisin katsomaan, että näinkö oikein vai olinko nähnyt unta. Hetken jo mietin, että olenko muka sittenkin puinut pellon ennen lomaa, mutta en sentään sellaista unohtaisi, Magnusson kertoo.

Noin puolentoista hehtaarin pellolla ei näkynyt jälkeäkään siitä, mihin kaurat olivat kadonneet.

– Siinä ympärillä on kaupungin peltoja, joten yritin viikon ajan selvittää kaupungilta, jos joku tietäisi asiasta jotain.

Kadonnut kaura pysyi mysteerinä. Magnusson päätti tehdä asiasta rikosilmoituksen, ellei asia pian ratkeaisi. Kyseessä oli kuitenkin luvaton sadonkorjuu, käytännössä varkaus ja vissi tulonmenetys.

– Tällaisesta peltoalasta voisi saada viljasta ehkä 1500 euroa. Sen lisäksi on tietysti paljon muita kuluja. Olen hankkinut lannoitteet ja siemenet ja ruiskuttanut rikkaruohoja, Magnusson kertoo.

Hän oli tietysti hyvin pahoillaan.

Lopulta asia kuitenkin ratkesi kuin ratkesikin parhain päin. Östnyland kuuli Magnussonin pellon kohtalosta ja kirjoitti asiasta jutun. Sen seurauksena myös Ilta-Sanomat tarttui asiaan.

– Pari tuntia sen jälkeen, kun Ilta-Sanomien juttu oli julkaistu netissä, syyllinen soitti. Hän oli tänä aamuna (keskiviikkona) lukenut lehdestä tekemästään virheestä. Hän oli tietysti hyvin pahoillaan. Hän oli yksinkertaisesti vahingossa puinut väärän pellon. Magnusson kertoo.

Toki moinen virhe hiukan kummeksuttaa viljelijää.

– En ole koskaan ennen törmännyt tällaiseen tai edes ajatellut, että tällaista voisi sattua. Tämä kyseinen henkilö kertoi vuokranneensa tästä ympäriltä peltoja, ja tässä oli sitten puintivaiheessa käynyt virhe. Ajattelinkin kyllä, että ei hän tätä tahallaan ole tehnyt, mutta hiukan vaikea on ymmärtää, miten tämä on edes mahdollista, Magnusson naurahtaa.

Magnusson kertoo, että väärän pellon puineen henkilön kanssa keskustellaan vielä korvauksista. Hän on hyvillään, että mysteeri lopulta ratkesi.

– Kyllä se vain niin on, että jos haluaa jonkun asian saada nopeasti selvitettyä, niin netti on paras apuväline!

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut