Järvenpään Taidetalon keramiikkanäyttelyssä väriä ovat antaneet kiljun lisäksi myös banaaninkuoret

Tuli nuolee Keraamikko Atta Uotilan savustuspöntöstä nostamia nakurakuesineitä. Kylmä vesisuihku töiden päälle paljastaa savun luomat värit. Tiia Puukila

Järvenpään Taidetalon Galleriassa on esillä "Obvaraatio, rakukeramiikan variaatioita" -ryhmänäyttely sekä Susanna Aution "Feel" Studiossa 21.10.–7.11.

Ryhmänäyttelyssä esittäytyy kymmenen keramiikan taitajaa ja perinteinen raku, obvara ja nakuraku.

Näyttelyn erikoisuutena esillä on lisäksi muutama saggartyö, jotka on poltettu folionyyteissä seuranaan esimerkiksi vanhaa koiranruokaa, banaaninkuoria, teräsvillaa ja olkia. Kaikkia näyttelytöitä yhdistää kokeellisuus sekä ryhmätyö.

– Se yhteinen riemu onnistuneista töistä ja myöskin se myötätunto, jos se ei mennyt ihan nappiin, keraamikko Atta Autio tiivistää

Nurmijärven Klaukkalassa tehtiin yksi viimeisimmästä Obvaraatio, rakukeramiikan variaatioita – ryhmänäyttelyn rakupoltoista.

Kun esineitä nostetaan savustuspöntöstä päivän valoon, kuuluu huokauksia, kannustuksia ja jokunen onnenkyynelkin vierähtää silmäkulmasta.

Juuri vastaavasta yhdessä tekemisestä, jännityksestä ja onnistumisen ilosta heräsi idea näyttelystä pari vuotta sitten.

– Ryhmä oli niin touhukasta, innostunutta ja ihastuneita toistensa töistä. Ainakin minä ajattelin, että olisi mahtavaa päästä esittelemään laajemmallekin yleisölle, mitä kaikkea keramiikkaryhmissä ja keramiikkaporukoissa tapahtuu, kertoo kuvataiteilija Susanna Autio.

Obvaraatio, rakukeramiikan variaatioita, ryhmänäyttely Järvenpään Taidetalon Galleriassa sekä Susanna Aution Feel Taidetalon Studiossa 21.10.–7.11.2021.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut