Pia Lohikoski esittää 300 000 euron tukea kiertotalouskeskuksen kehittämiseen – " Ilmastonmuutoksen hillitseminen on aikakautemme tärkein tavoite"

Pia Lohikoski Sauvo Jylhä

Keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski (vas.) on jättänyt eduskunnassa talousarvioaloitteen, jossa hän esittää 300 000 euron tukea kiertotalouskeskus Jalotus ry:n toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen.

– Ilmastonmuutoksen hillitseminen on aikakautemme tärkein tavoite, joka on tuotava myös lähemmäs tavallisia ihmisiä. Keravan kartanon alueella toimiva Jalotus ry:n kiertotalouskeskus ja kestävän elämän yhteisö vastaa konkreettisesti tähän tarpeeseen, Lohikoski sanoo tiedotteen mukaan.

Jalotus on kaikille avoin yhteisö, jonka palvelu- ja toimintovalikoima on koottu kestävän kuluttamisen, korjaus-, lainaus-, vaihtaminen– ja omavaraisuusaihepiirien sekä ravinnekierrätyksen ympärille. Jalotus on uudenlainen yhdistys- ja yritystoimijoita yhdistävä toimija, jonka missiona on antaa kansalaisille mahdollisuus toimia aktiivisina kestävän murroksen toteuttajina.

– Esittämäni määrärahan lisäys mahdollistaisi Jalotukselle innovaatiotiimin perustamisen, kiertotalouskeskuksen kehittämisen valtakunnalliseksi malli- ja oppimisalueeksi sekä Jalotuksen toiminnan suorien ja epäsuorien hiilensidontavaikutusten laskemisen. Tiimin toiminta tuottaisi uudenlaisia kiertotalousyrityksiä, yrittäjiä ja työpaikkoja sekä parhaimmillaan myös vientituotteita, Lohikoski kertoo.

Talousarvioaloitteet ovat kansanedustajan ehdottamia lisäyksiä hallituksen antamaan talousarvioesitykseen. Aloitteet käsitellään osana seuraavan vuoden valtion budjettia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut