Keusote ottaa käyttöön terapianavigaattorin, joka ohjaa oikeisiin hoitoihin mielenterveys- ja päihdepalveluissa

Terapianavigaattori on digitaalinen työväline, jonka avulla mielenterveysoireita kokeville tai apua jaksamiseensa tarvitseville löydetään nopeammin oikea hoitomuoto. Sini Myllylä

Keusotessa on otettu käyttöön Terapianavigaattori mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjauksessa. Terapianavigaattori on uusi digitaalinen työväline, jonka avulla mielenterveysoireita kokeville tai apua jaksamiseensa tarvitseville henkilöille löydetään nopeammin oikea hoitomuoto. Ohjaus psykososiaalisiin hoitoihin tapahtuu navigattorin avulla entistä johdonmukaisemmin ja tasapuolisemmin.

Hoitoon hakeutuva asiakas vastaa ennen ammattilaisen tapaamista Terapianavigaattorin kysymyksiin itsenäisesti netissä. Terapianavigaattori koostuu anonyymeistä monivalintakysymyksistä, oirekyselyistä ja lyhyistä avoimista tekstikentistä. Kysymykset kartoittavat asiakkaan oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Navigaattori tekee vastauksista yhteenvedon, jonka asiakas ja ammattilainen käyvät yhdessä läpi. Terapianavigaattorissa koottujen tietojen perusteella mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaajat ohjaavat asiakkaan sopivaan psykososiaaliseen hoitoon.

Terapianavigaattorin avulla voidaan nopeuttaa sopivaan hoitoon ohjaamista. Terapianavigaattori on kehitetty Terapiat etulinjaan -hankkeessa. Terapianavigaattori-palveluun pääsee Keusoten verkkosivujen kautta.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut