Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viikko: Useita liikenneonnettomuuksia viikonlopun aikana, tutkinnassa "rakkaushuijaus"

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät muun muassa liikenneonnettomuudet, pahoinpitelyt ja liiketoimintakiellon valvonta. Lisäksi törkeän petoksen esitutkinta on saatu päätökseen ja tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tapahtui viime viikonloppuna useita liikenneonnettomuuksia.

– Syksy on saapunut myös maanteille ja sen myötä myös pimeys ja liukkaat tienpinnat. Näillä olosuhteilla oli vaikutuksensa myös viime viikonlopun liikenneonnettomuuksissa, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Kolme onnettomuuksista tapahtui viikonlopun aikana Mäntsälässä. Lauantaina 16.10. myöhään illalla mies menetti kuljettamansa auton hallinnan, jonka seurauksena auto suistui katolleen moottoritien keskikaistaleelle. Onnettomuudessa loukkaantui viisi henkilöä.

– Toinen onnettomuuksista tapahtui viime sunnuntaina noin neljän aikaan aamuyöllä Mäntsälässä Helsingintiellä. Henkilöauto oli pimeällä märällä tieosuudella suistunut tieltä ulos ojaan ja törmännyt puuhun. Tässä onnettomuudessa kuljettaja menehtyi, Vallila jatkaa.

Kolmas viikonlopun onnettomuuksista tapahtui myös viime sunnuntaina 17.10. noin klo 7.15 Nelostiellä Järvenpään ja Mäntsälän välillä. Tässä onnettomuudessa oli osallisena useampi ajoneuvo ja moottoritie oli tapahtumahetkellä peilijäässä.

Poliisin selvittäessä onnettomuutta paikan päällä pysähdyksissä olleen poliisiauton perään törmäsi toinen henkilöauto ja poliisiauto siirtyi törmäyksen voimasta vasemmalle kaistalle, jolloin vielä toinen takaa tullut auto törmäsi poliisiauton vasempaan kylkeen. Poliisiautossa ei onneksi ollut tapahtumahetkellä ketään kyydissä.

– Ajonopeus tulee aina muistaa suhteuttaa vallitseviin keliolosuhteisiin. Pimeällä ja liukkaalla kelillä kaasujalkaa kannattaa höllentää ja turvavälit edellä ajaviin kannatta pitää riittävinä, muistuttaa Vallila.

Vantaalla tapahtui viime viikon keskiviikkona 13.10. pahoinpitely, jossa kahden miehen epäillään yksissä tuumin lyöneen, potkineen ja kuristaneen uhria Koivukylässä sijaitsevan kaupan pysäköintipaikalla.

– Tapahtumalla on ainakin kaksi silminnäkijää. Toisen tapahtuman nähneen silminnäkijän kertoman mukaan uhri oli jossain vaiheessa pahoinpitelyä menettänyt jopa tajuntansa, kertoo rikoskomisario Timo Luoto.

– Molemmat epäillyt tekijät päätyivät poliisin huostaan ja selvittelemme tutkinnassa vielä muun muassa motiivia teolle ja sitä tunsivatko uhri ja epäillyt toisensa entuudestaan, Luoto jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisissa on ollut tutkittavana tapaus, jossa keski-ikäinen mies oli tavannut netin treffisovelluksessa naisen ja joutunut sen jälkeen törkeän petoksen uhriksi.

– Rikoksesta epäilty nainen oli taitavasti pyytänyt mieheltä useita kertoja eri kokoisia summia rahaa sijoituksiin muutamille eri tilille yhteensä yli 50 000 euron arvosta. Petokset ovat tapahtuneet tänä vuonna toukokuun ja elokuun välisenä aikana, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

Tätä niin kutsuttua ”rakkaushuijausta” on tutkittu meillä Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeellä törkeä petos, Aukio jatkaa.

Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja se siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Viime viikolla raskasta liikennettä valvottiin tehostetusti koko valtakunnassa. Valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon, joissa on havaittu edelleen selkeästi eniten rikkeitä.

– Teimme muutaman vaarallisen aineen kuljettamiseen liittyvän valvontaiskun, joista seurauksena kuljettajille määrättiin sakkoja. Myös lepoaikojen noudattamatta jättämiseen jouduttiin puuttumaan, kertoo komisario Asko Sartanen.

– Viikonloppuna keikkarintamalla piti kiirettä, joten tuimme myös valvonta- ja hälytystoimintasektorin partioita hälytystehtävien hoitamisessa ja keskityimme ajotapavalvontaan etenkin poliisilaitoksemme pääväylillä, Sartanen jatkaa.

– Lauantaina useampi sata mopoilijaa kokoontui poliisilaitoksemme keskisellä alueella ja valitettavasti valtaosalla osallistujista oli päässyt liikennesäännöt ja turvallinen toiminta liikenteessä unohtumaan ja holtittomat ylinopeudet ja keulimiset vaativat poliisilta toimia. Liikenneturvallisuus olisi taas hyvä ottaa kodeissa puheeksi, muistuttaa Sartanen.

Poliisin viikkoon kuului myös liiketoimintakiellon valvontaa ja huumausainevalvontaa.

– Poliisilaitoksen monialaisen Rapido-ryhmän partiot osallistuivat viime viikolla useana päivänä talousrikostutkinnan kanssa Poliisihallituksen teeman mukaiseen liiketoimintakiellon valvontaan, kertoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen.

– Tämän lisäksi viikon aikana tehtiin aktiivista huumausaineiden kenttävalvontaa, jossa vinkkien ja omien tutkimusten perustella partioiden haaviin jäi huumausaineita ja huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä, Kiiskinen jatkaa.

Viime viikko oli valvonta- ja hälytystoimintasektorilla varsin kiireinen ja etenkin viikonloppuyöt pitivät partiot kiireisinä ja tehtäviä riitti aina aamuun saakka.

– Tähän lienee osasyynä se, että ravintoloiden aukioloaikoja vapautettiin. Se näkyi viikonloppuna häiriöiden ja pahoinpitelyiden lisääntymisenä erityisesti ravintoloiden välittömässä läheisyydessä. Rajoitusten keventämisestä huolimatta erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on edelleen korkea ja erilaiset henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset ovat nousussa ja tehtävillä esiintyy paljon teräaseita, kertoo komisario Jarmo Ojala.

– Muuten tehtävät olivat pitkälti päihtyneitä, häiriökäyttäytymistä, kotihälytystehtäviä, rattijuoppoja, omaisuusjuttuja, virka-apujen hoitamista, etsintäkuulutettujen hakuja, sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa paikoissa, missä ihmisiä liikkuu ja oleskelee. Kolareita poliisilaitoksemme alueella oli huimat 127, joista hirvieläinkolareita 47, Ojala jatkaa.

Nelostien aamuisessa ketjukolarissa osallisena myös poliisiauto – seitsemän loukkaantunutta: kaksi autoa törmäsi poliisiautoon jäisellä moottoritiellä

Kaksi kuolonkolaria työllisti poliisia viime viikolla – aukiolojen vapautuminen ei näkynyt juurikaan pahoinpitelyiden määrässä