Jorma kiersi järven 1021 kertaa

Pyöräily: Tuusulanjärven ympäri ajaneista 21 118 kirjoitti nimensä kirjaan.

Tuusulanjärven kiertävä reitti on taatiusti tuttu tälle joukolle: Jorma Pietiläinen, Kare Kivimäki, Martti Piirainen, Juhani Nordblom ja Ulla Nordblom. Anton Soinne

Jan Pippingsköld

– Musta pyörä ja mustat vaatteet. Siinä ei paljon auta, jos on jokin pieni lamppu takana, Raimo Stenvall harmittelee joidenkin pyöräilijäöiden näkymättömyyttä.

– Pyöräilijän pitää näkyä erityisesti sivulta päin, ja sama koskee mopoilijaa.

Samaa mieltä näkyvyyden merkityksestä on kauden ahkerin Tuusulanjärven ympäripolkija Jorma Pietiläinen:

– Ostin näkyvimmän neonkeltaisen ajotakin, ja autoilijoiden liikennekäyttäytyminen muuttui paljon. Nyt näkee jo kaukaa, että auto pysähtyy kun kuljettaja on huomannut pyöräilijän. Markkinoilla on myös hyviä lamppuja, jotka näkyvät sivullekin.

Värikkään pukeutumisen lisäksi hän antaa toisenkin vinkin:

– Pyöräily on kevyempää ja nautittavampaa ja polvet kestävät, kun ajetaan tarpeeksi keveillä välityksillä ja riittävällä pyöritysnopeudella.

Reitin varrella on paljon nähtävää.

Jorma Pietiläinen

Ahkerat Tuusulanjärven kiertäjät on kirjattu jo 20 kesänä. viime kesänä eniten kierroksia, huimat 1021 lenkkiä järven ympäri, kirjasi siis Jorma Pietiläinen Keravalta. Toiseksi eniten kierroksia kirjasi järvenpääläinen Juhani Nordblom, 580 kierrosta, ja kolmanneksi eniten Martti Piirainen Järvenpäästä, 194 kierrosta.

Kymmenestuhannes kiertäjä oli Hannu Laakso Järvenpäästä, kahdeskymmenestuhannes oli Kari Halme Tuusulasta. Vuoden Jopo -tunnustuksen sai Kare Kivimäki Tuusulasta.

– Hommani oli huolehtia, että siellä oli lappuja ja hakea ne talteen. Kyllä välillä vähän stressasikin.

– Reitti järven ympäri on tuttu, mutta ei kyllästytä yhtään. Pyöräilen aika paljon, tosin nyt kun sain mopokortin, pyöräily on vähän vähentynyt, hän tuumaa.

Ahkerat polkijat kukitettiin tiistaina Keski-Uusimaan auditoriossa, ja samassa tilaisuudessa luovutettiin ansioristi liikunnan hyväksi tehdystä työstä. Arvokkaan tunnustuksen sai tuusulalainen pankinjohtaja Seppo Yli-Antola.

Perinteisessä arvonnassa voitto osui kerrankin ahkerimpien polkijoiden joukkoon, peräti kaikkein ahkerimmalle eli Jorma Pietiläiselle. Toinen onnekas oli Matias Virtanen Järvenpäästä.

– Vihko on nyt poissa, mutta pyöräily jatkuu, Raimo Stenvall totesi tiistain tilaisuudessa. Hän on tuttu mies kuntoilureitinreitin turvallisuuden edistäjänä.

Jorma Pietiläinen kehuu reitin olevaan kiinnostava, siksi hänkin jaksaa sitä kiertää niin ahkerasti:

– Minulla on lehtileike vuodelta 1970, jolloin oli Tuusulanjärven ympärijuoksu. Siitä asti olen reitistä pitänyt. Kun saimme uutta asfalttia pitkälle osuudelle, meillä on nyt niin hieno kuntorata, ettei koko valtakunnassa ole toista. Mutta vielä on muutama kohta, joissa on parannettavaa.

Tänä vuonna 20. kausi

Tuusulanjärven ympäripyöräilyn 20. kausi käynnistyi huhtikuun puolivälissä ja päättyi lokakuun alussa. Ympäripyöräily on Tuusulan Latu ja Pyörän järjestämä puoli vuotta kestävä ulkoilukampanja. Tavoitteena oli jälleen saada mahdollisimman moni ulkoilemaan Tuusulanjärveä kiertävä noin 21 kilometriä pitkä reitti.

Jokaisesta pyöräillen, kävellen tai muuten ulkoillen kierretystä kierroksesta sai kirjoittaa nimensä Ruskelan levähdyspaikalla olleeseen nimikirjaan.

Nimikirjaan nimensä kirjoittaneiden kesken arvottiin kaksi Keski-Uusimaa-lehden lahjoittamaa 500 euron arvoista polkupyörälahjakorttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut