Järvenpää kuulee oppilaiden ajatuksia koulusta – hanke osa ministeriön kehittämisohjelmaa

Kuvituskuva. Sauvo Jylhä

Järvenpäässä järjestään marraskuussa ala- ja yläkoululaisten kuulemiset teemalla “Kaikille yhteinen koulu”, tiedottaa Järvenpään kaupunki. Kuulemiset ovat osa kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on rakentaa kaikille oppilaille yhdenvertaista ja tasa-arvoista koulua.

Kuulemisten avulla pyritään saamaan lasten ja nuorten näkemyksiä siitä, miten he kokevat kouluympäristönsä sekä ajatuksia, joiden pohjalta kehitetään kaikille yhteistä ja hyvinvoivaa koulua, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaikissa kouluissa valitaan jokaiselta 4.–9.-luokka-asteelta kaksi oppilasta osallistumaan kuulemiseen. Keskustelut kirjataan, mutta oppilaiden nimet tai koulut eivät tule kirjauksista esiin. Keskustelujen pohjalta laaditaan kooste, jota voidaan hyödyntää työskenneltäessä lasten ja nuorten parissa, tiedotteessa kerrotaan.

Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa on mukana Keski-Uudeltamaalta Järvenpään lisäksi Hyvinkää, Kerava, Nurmijärvi, Tuusula, Mäntsälä ja Pornainen.

Hanke on osa opetus- ja kulttuuriministeriön kehittämisohjelmaa, joka tähtää varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laadun ja tasa-arvon parantamiseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut