Järvenpään taidemuseo järjestää ilmaisen etäopastuksen Kätketty taide -näyttelyyn – verkkoluennolla kuullaan tarinaa Järvenpään historiasta

Kätketty taide on Järvenpään taidemuseon etänä tapahtuva opastus. Järvenpään taidemuseo

Järvenpää

Haluatko tutustua Järvenpään taidemuseon näyttelyyn, mutta et pääse itse paikalle? Järvenpään taidemuseo kutsuu yleisöä maksuttomalle etäopastukselle. Sen aikana voi kotoa käsin – tai mistä tahansa – tutustua näyttelyyn.

Syksyn näyttelyssä "Kytketty kaupunki, kätketty taide" on kaksi puolta. Ensinnäkin on mediataiteilija Stanzan näyttely, joka kurottaa älykaupunkien tulevaisuuteen. Toisena on menneisyyttä peilaava osuus, joka nostaa valokeilaan Järvenpään historiaa sekä kaikille kuuluvan julkisen taiteen.

Opastuksen teemana on Järvenpään julkinen taide. Näyttelyn "Kätketty taide" osuus kertoo tarinaa Järvenpään historiasta ja esittelee taidetta, jota tavallisesti ei näe.

Julkisen taidekokoelman näkyvin osa on sijoitettuna kaupungille, mutta kokoelma pitää sisällään muutakin. Mukana on myös julkisen taidekokoelman helmiä, kuten Sam Vannin (1908-1992), Outi Ikkalan (1935–2011) ja Jorma Hautalan (s. 1941) grafiikkaa.

Järvenpään historiaa ja rakentumista esitellään näyttelyssä vanhoin valokuvin ja filmein. Opastuksella tarkastellaan kaupungin rakentumista 1950-luvulla.

Verkko-opastus toteutetaan Teams-sovelluksella ja se on osa Ikäkuun ohjelmaa. Verkko-opastuksen jälkeen on aikaa keskustelulle.

Verkkotapahtuma: Järvenpään julkinen taide ti 26.10. klo 14, kesto noin 30 min. Maksuton. Linkki lähetetään luentoa edeltävänä päivänä ennakkoon ilmoittautuneille osallistujille. Ilmoittaudu s-postitse: taidemuseo@jarvenpaa.fi tai puhelimitse 0403153881.

Kytketty kaupunki, kätketty taide -näyttelyssä vilkettä, kalketta ja surinaa

Kirjailijoita pääsee taas tapaamaan livenä – järvenpääläinen Kristiina Vuori esittelee uutuusromaaninsa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut