Puuskatuuli kaatanut puita eri puolilla seutua ja repi peltikaton reunusta Järvenpään juna-asemalla

Pelastuslaitos kiinnitti peltikaton takaisin paikalleen Järvenpään juna-asemalla perjantaina aamupäivällä. Esa Pietikäinen

Auli Henriksson

Perjantain puuskittaiset tuulet ovat pitäneet pelastuslaitoksen yksiköt kiireisinä. Järvenpäässä pelastuslaitos kävi aamupäivällä 11 aikaan kiinnittämässä takaisin juna-aseman ykköslaiturin viereisen hissin konehuoneen katon peltireunuksen, joka oli tuulen voimasta irtoamassa.

Järvenpään Avokadulla iso puu oli mennyt poikki kolmesta metristä jääden konkeloon ja oli vaarassa kaatua junaradan huoltotielle. Puu oli kaatunut konkeloon myös Järvenpään Kiisukadulla.

Konkeloon jäänyt puu oli vaarassa kaatua junaradan huoltotien päälle. Esa Pietikäinen

Tuusulassa Nuppulinnan mutkassa iso kuusi kaatui tielle kummankin kaistan päälle katkaisten liikenteen. Puu kaatui tielle myös Keravalla Lahentien ja Leppäkorven risteyksen tuntumassa.

Iso kuusi katkaisi liikenteen Tuusulassa Nuppulinnan mutkassa. Esa Pietikäinen

Päivystävä palomestari Jukka Paldenius Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoi puita kaatuneen yön aikanakin, ja kun ihmiset lähtivät liikkeelle tuli vahingontorjuntailmoituksia. Hän totesi alkuiltapäivästä tilanteen olevan vielä kohtuullisen rauhallinen, vaikka tuulen voimakkuus puuskissa nousi helposti yli 10 m/s.

– Hankalia keliolosuhteita on ollut. Jos vielä tätä enemmän alkaa tulla puiden kaatumisia, on nostettava vpk:ta varikkovalmiuteen ja avuksi, hän sanoi ja muistuttaa liikenteessä kulkijoita varovaisuuteen niin viikonlopulle ennustetun pakkaskelin kuin suurimmillaan tästä noin kuukauden eteenpäin olevan hirvikolaririskin suhteen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut