Paalutuskone kyljellään Tuusulanjoentien siltatyömaan veden peittämässä kaivannossa – koneen polttoainetta on sekoittunut veteen

Kuvituskuva. Arkisto/ Jussi Vehkasalo

Riitta Suomalainen

Tuusulanjoentien siltatyömaan kaivantoon Lahelassa on kaatunut paalutuskone, joka silminnäkijöiden mukaan on ollut kyljellään jo useita päiviä. Kone ei makaa kuivalla maalla, vaan osittain veden peittämässä kaivannossa.

Vesi on peräisin Tuusulanjoesta, jonka pinnan viime viikon sateet nostivat niin korkealle, että joesta pääsi vettä kaivantoon ja kaatuneen koneen polttoainetta veden sekaan.

Lauantaina iltapäivällä koiraa ulkoiluttanut ohikulkija hälytti Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen katsomaan, minkä asteisesta ympäristöonnettomuudesta siltatyömaalla on kysymys.

Koska sateet ovat laantuneet ja vesi laskenut, kaivannon ja joen välillä ei ollut enää virtauksia. Sitä, kuinka paljon paalutuskoneesta on päässyt polttoainetta veteen, pääseekö sitä sinne kenties edelleen ja minne se lopulta päätyy, ei tiedetä.

Varmuuden vuoksi palomiehet katkaisivat kaivannon ja joen välille syntyneen uoman imeytysmakkaroilla. Kaivantoon kaatuneelle koneelle ei ollut mitään tehtävissä, mutta tieto tapahtuneeesta välitettiin heti lauantaina ympäristöviranomaisille.

Tuusulanjoen ylittävä silta on suljettu painaumakorjausten vuoksi näillä näkymin vuoden loppuun saakka.

Viisi vuotta vanhan sillan korjaustöiden arvioidaan maksavan puoli miljoonaa euroa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut